Tidligere utenfiksminister Boris Johnson vil bli leder av Det konservative parti, UK. REUTERS/Andrew Yates/File Photo
annonse
annonse

Boris Johnson, favoritt til ledervervet i det britiske konservative partiet etter Theresa May, er en mann som gjerne blir latterliggjort i norske medier. De glemmer at den ukonvensjonelle politikeren er uhyre populær i folket. Det er lett å trekke paralleller til Donald Trump.

Nå viser en fersk meningsmåling at partiet kan vinne en knusende valgseier med Johnson som leder.  Målingen, som er utført av Comres/Electoral calculus,  ville ha gitt de konservative 395 seter og en ren majoritet på  hele 140 representanter i parlamentet.

Det ville i så fall være litt av et jordskjelv. På dagens målinger har Labour aleine et forsprang på hele 90 seter på de konservative. Tallet sier alt om hvor mislykket EU-tilhengeren Theresa Mays politikk har vært.

annonse

Johnson ville ikke bare slå Labour og Jeremy Coryn. Det er da heller ikke nok. Det britiske folk er fed up av somlingen med og sabotasjen av Brexit. Av den grunn vant Nigel Farage og hans Brexit-parti en knusende seier ved EU-valget. De fleste stemmene kom fra de konservative.

Les også: Boris Johnson truer med å ikke betale brexitregning

Johnson har åpenbart en stor tillitskapital hos velgerne. Ved å holde fast på uttredelsesdatoen til høsten, og åpne muligheten for å gå ut av EU uten avtale, er Johnsen partiets eneste lederkandidat som også kan vinne tilbake stemmene fra Nigel Farages Brexit-parti.

annonse

Meningsmålingen indikerer at Brexit Party vil bli praktisk talt utradert i et parlamentsvalg med Boris Johnson som leder for de konservative.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon