Lynet slo ned i Øresundsbroen mellom Sverige og Danmark lørdag. Foto: Johan Nilsson/ TT / NTB scanpix

Skåne i Sør-Sverige og det østlige Danmark ble rammet av kraftig tordenvær lørdag. Minst to personer skal ha blitt truffet av lynet.

annonse

SVT melder om brann i flere villaer. En mann i 35-årsalderen og ett barn har fått behandling av ambulansepersonell på stedet.

Aftonbladets kilder i redningstjenesten sier at to personer ble truffet av lynet i forbindelse med en villabrann i Nybostrand. I tillegg ble et barn skadd i forbindelse med en boligbrann som oppsto etter et lynnedslag i Tyringe, ifølge avisa. Skadeomfanget er uklart.

Sveriges meteorologiske og hydrologiske institutt har sendt ut «klasse 1»-varsel for kraftig tordenvær i Skåne län, utenom Österlen, med fare for kraftige regnbyger og vindkast. Meteorologene ber folk holde seg innendørs.

Et av lynnedslagene har slått ned i Øresundsbroen mellom Danmark og Sverige. TT-fotograf Johan Nilsson fikk fanget øyeblikket, som derimot ikke har resultert i problemer.

– Det er lynavledere på pylonene, så det har ingen betydning. Det skulle kun være hvis det slo ned i et teknisk anlegg og tok strømmen i et større område, men så har vi et reservekraftverk som begynner hvis strømmen går, sier operativ leder Thomas Madsen ved Øresundbroen til Ekstra Bladet.

Også Danmark rammes av uværet. På Sjælland og den østlige delen av Fyn, samt øyer i nærheten, er det varslet kraftige regnbyger og fare for tordenvær.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.