Boris Johnson. Foto: AP/Alastair Grant
annonse

En ledende muslimsk Tory-aktivist har sammenlignet storfavoritten til å overta ledervervet i Det konservative partiet, Boris Johnson, med Adolf Hitler. 

Det går hardt for seg i Det konservative partiet i Storbritannia. Flere kandidater kjemper om å bli partileder og statsminister.

Mohammed Amin, som leder det muslimske forumet i Det konservative partiet, sier at den tidligere utenriksministeren er uegnet til å være statsminister, på grunn av hans kommentarer som sammenlignet kvinner med burka med bankrøvere. Det skriver politicshome.com. Johnson selv sier at han vil fortsette å snakke slik han gjør i dag, også dersom han havner i Downing Street.

annonse

«Jeg har vært konservativt partimedlem i over 36 år, og vi forventer ikke at våre politikere, vår statsminister, er hellige, men vi krever et grunnleggende moralsk nivå og integritet av alle kandidatene i det konservative partiledervalget. Jeg tror Boris Johnson er den eneste som vil mislykkes i den testen, og jeg er ikke forberedt på å være medlem av et parti som velger ham som leder,» sa den muslimske konservative lederen til Radio Fours Today torsdag.

Les også: Meningsmåling gir Boris Johnson knusende valgseier

Mange fryktelige folk har vært populære

annonse

Han la til: «Det er mange fryktelige folk som har vært populære, popularitet er ikke testen. Testen er: Er denne personen tilstrekkelig moralsk til å være statsminister?».

Da det ble påpekt at mange Tory-parlamentsmedlemmer mener at Johnson er «den rette mannen» for å være leder, svarte Mohammed Amin: «Mange tyskere mente at Hitler var den rette mannen for dem». Han tilføyde likevel at han ikke sier at Boris Johnson vil bygge gasskamre.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse