SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) gjennomførte lørdag kl 13 til 15 en demonstrasjon i Drammen sentrum.

annonse

Demonstrasjonen, som var rettet mot de negative konsekvensene av islam og mot islamiseringen av Norge, var annonsert på forhånd.

Talene var sterke, faktabaserte og gode, selv om publikum til tider var svært negative. Det eksisterte nærmest en hatefull stemning mot SIAN, og det tiltok gradvis. Rett etter demonstrasjonen var ferdig, var politiet så urolige for SIAN-deltakernes sikkerhet, at deltakerne måtte bli eskortert bort av politiet, for at de ikke skulle bli fysisk angrepet av motdemonstrantene.

Flere SIAN-demonstranter mottok trusler underveis.

En tilhører som stod rolig og hørte på, ble mot slutten spyttet på av de aggressive mot-demonstrantene, og man kan spørre seg om politiet hadde kontroll hele tiden. Sikkert er det i hvert fall at politiet ikke kunne ta bort eller bortvise de mest aggressive motdemonstrantene, fordi de var redde for at mengden da ville angrepet både politi og SIAN-demonstrantene (noe de nok hadde rett i).

Les også: SIAN-aktivister hetset av rasende muslimsk mobb under demonstrasjon

Rundt halvveis i demonstrasjonen stod en gruppe på ca 10-15 motdemonstranter cirka 5 meter fra SIAN-talerne, og ropte Allahu Akbar. Det er spesielt å se en så stor mengde aggressive motdemonstranter stå like ved politiet og rope ut dette. Man kan spørre seg om politiet følte seg komfortable med situasjonen.

Helt på slutten tok den siste SIAN-appellanten fram Koranen og kastet den 2 meter fra seg. Da ble den allerede hissige mengden enda mer umedgjørlige og politiet måtte gå imellom. Kun tilfeldigheter gjorde at motdemonstrantene da ikke gikk til angrep. Det var totalt cirka 25 personer fra SIAN og rundt 100 -120 motdemonstranter – flesteparten yngre menn.

NTB skriver at politiets operasjonsleder sa at det gikk rolig for seg.

Det stemmer ikke. Bilder og videoer av hissige unge menn som taktfast roper Allahu Akbar, mens de viser fingeren og roper «hore» til SIAN-medlemmer og kvinnelige politibetjenter, er vel ikke noe som kjennetegner en rolig demonstrasjon?

Hvorfor skjuler politiet motdemonstrantenes utskjelling, trusler og aggressive oppførsel?

Hva tror vi vil skje om tilsvarende demonstrasjon arrangeres om 2 år samme sted?

Vil de som demonstrerer og er kritiske mot islam da kunne gjøre det, uten å bli banket opp eller bli truet på det groveste?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.