Foto: Lena Andreassen
annonse

Lørdag demonstrerte et titalls aktivister mot islamisering i Drammen sentrum. Midtveis under demonstrasjonen kom det til en gruppe rasende, muslimske motdemonstranter.

Lørdag ettermiddag troppet aktivister fra den sterkt islamkritiske organisasjonen SIAN opp i Drammen sentrum for å demonstrere mot islamisering av det norske samfunnet. NTB har rapportert om demonstrasjonen, og hevder at politiets operasjonsleder opplyste om at «det gikk rolig for seg». Fremmøtte Resett har snakket med, kjenner seg imidlertid ikke igjen i dette.

– Hvorfor måtte vi bli kjørt vekk i politibiler da, om det gikk så rolig for seg? spør Lena Andreassen, som deltok i SIANs demonstrasjon. 

annonse

Les også: Lars Thorsen i SIAN angrepet av venstreekstremist på Tøyen

Allahu Akbar

I et videoklipp Resett har fått tilsendt, kan man se de illsinte motdemonstrantene, mens de roper Allahu Akbar og andre tilrop mot SIAN-aktivistene. Det er tydelig at stemningen er svært urolig, for ikke å si truende. 

annonse

– Alle måtte bli eskortert ut med dem etter arrangementet. Da arrangementet var ferdig sa en motdemonstrant til meg at «det er nå det begynner, det er nå vi skal ta dere», hevder Andreassen. 

– To av motdemonstrantene, som hadde skjerf foran munnen, ble bortvist av politiet allerede før demonstrasjonen begynte.

Rabiate muslimer

Motdemonstrasjonen mot SIAN begynte rolig, men midtveis kom det mer aggressive, unge menn til. Andreassen beskriver disse som rabiate. Da Anna Bråten kastet Koranen i bakken, ble disse enda mer aggressive, noe også NTB rapporterte. 

annonse

– Men de var rabiate før Anna stod med Koranen i hånden. Det var en kvinne som var så rabiat at hun måtte bli holdt av politiet. En annen muslimsk kvinne sa til Anna at hun var en hore, på grunn av måten hun var kledd på, sier Andreassen. 

– Skummelt

Alf Magne Rygg var også til stede under demonstrasjonen. Han er ikke SIAN-medlem, men er blitt kjent med folk i organisasjonen i forbindelse med motstand mot FNs migrasjonsavtale. Han forteller Resett at han opplevde stemningen ved demonstrasjonen som «skummel». 

– Det gikk først rolig for seg. Det var cirka 80 stykker som var der, med ryggen til. Etter hvert kom det stadig flere utenlandske ungdommer til, i alderen 14 til 30 år. Det var ganske skummelt en stund. Det var jo ingen sperringer, og politiet tør jo ikke å fjerne de verste. 

– En mann som ble spyttet på av motdemonstrantene, og som ble provosert av det, ble bortvist. Det ble gjort klart at politiet gjorde dette for hans egen sikkerhet. 

Sterke unge menn

Ikke bare SIANs aktivister måtte føres bort av politiet av sikkerhetsmessige årsaker. 

– Jeg ble sammen med en annen tilhører eskortert bort av politiet, fordi politiet var rolige for vår sikkerhet. Det er skummelt at det kan skje i Drammen klokken 15 på en lørdag, forteller Rygg.

– Midtveis under demonstrasjonen skjedde en episode der det ble sagt noe fra SIAN som det ble reagert på, og noen av de sinte begynte å komme mot SIAN. Om de ville ha gått videre med det, hadde de tatt dem lett. Vi snakker om trente folk som kan slåss, sterke unge menn.

annonse

Les også: Islamkritikere fra SIAN tiltalt for hatkrim mot muslimer, reiser flere spørsmål om Oslo-politiets hatkrimgruppe

Oppvekker

De venstrevridde motdemonstrantene observerte alt dette.

– Da er det påfallende at venstresiden stod ved siden av helt i ro. Det stod en gjeng på 50 stykker og demonstrerte mot rasisme og for ytringsfrihet, og de stod altså bare å så på alt dette. Politiet var mer opptatte av at det var vi som var en trussel, vi som er skeptiske til islam, sier Rygg.

– Tenker du at disse fra venstresiden fikk seg en slags oppvekker av dette?

– Jeg tror det. Tidlgere har det vært Antifa og andre. Veldig mange av de middelaldrende må vel ha skjønt litt mer om hvem de står på linje med, hvem som er imot det de er imot.

Videoklippet over ble filmet før Anna Bråten kastet Koranen i bakken. I flere medier er det konstatert at situasjonen eskalerte etter Koran-kastingen.

– Da kan du tenke deg hvor ille det ble etter at Anna kastet Koranen, sier Rygg avslutningsvis.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse