Foto: Erlend Aas / Scanpix

Partilederen i Demokratene vil avvente det kommende valgresultatet, før man eventuelt beslutter å ta samarbeidet med Selvstendighetspartiet videre.

annonse

Lørdag rapporterte Resett at Demokratene vil innlede et samarbeid med Selvstendighetspartiet, og at sistnevntes politikere vil stå på Demokratenes lister ved høstens kommunevalg. Selvstendighetspartiets leder Ellen Brynjulfsen ser positivt på samarbeidet fremover. Det gjør også Demokratenes leder, Makan Kasheikal.

– Nå får vi se på resultatene ved valget i høst, også må vi komme sammen og oppsummere. Personlig mener jeg det kan være en god idé, forutsatt at vi får det til å fungere bra denne gangen, sier han til Resett.

Les også: Derfor bør Norge ut av EØS-avtalen

Potensial

Han vil ikke forskuttere noe forventet resultat ved høstens kommunevalg.

– Det tør jeg ikke gjette på engang, men jeg tror det vil føre til noe mer drev i valgkampen, siden Selvstendighetspartiet har mange dyktige medlemmer i fylker hvor vi selv ikke står sterkt.

– Tenker dere på å slå sammen partiene helt og holdent fremover?

– Det er nok lengre frem, for det kreves en lang planleggingsprosess. 

Kjemi

Om Ellen Due Brynjulfsens kommentarer til Resett lørdag, sier Kasheikal følgende:

– Jeg er helt enig med alt hun sier her. Det er verdt å merke seg at Selvstendighetspartiet har gjort den selvsagt allerede innleverte listen yngre enn det som er vanlig for Demokratenes lister. Det er vi veldig glade for. Ellen er for øvrig en svært dyktig politiker, som er lett å samarbeide med, og det kan bety mye for det fremtidige samarbeidet. Kjemien betyr alltid mye i et samarbeid.

I den forrige artikkelen om dette temaet fremstilte Resett Demokratene og Shp som likeverdige partier. Dette medfører ikke riktighet. Det er kun Demokratene som er registrert som landsdekkende parti per dags dato. Dette dreier seg om et samarbeid mellom et parti og en politisk organisasjon, som har ambisjoner om å bli et parti. Shps kandidater vil stå på Demokratenes lister, fordi de ikke har hatt mulighet til å stille med sine egne.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.