Illustrasjonsbilde. Foto av Robin Utrecht/REX/Shutterstock (10164727j)
annonse
annonse

Det er to islamske ungdomsskoler i Nederland. En av dem har bånd til terrorister, hevder en nyhetsavis.

Det er the Algemeiner som har rapportert om tilfellet. Flere offentlige undersøkelser det siste halvåret har avslørt alvorlig islamsk fundamentalisme blant personal og skoleledelse i den muslimske, private skolen.

I mars fremla de nederlandske etterretningstjenestene en rapport som ble sendt i et konfidensielt brev til Amsterdams ordfører Femke Halsema. Brevet til ordføreren baserte seg på et anonymt tips fra en moderat muslimsk gruppe, som advarte byrådene om at Cornelius Haga Lyceum-skolen i byen er på vei i en «antidemokratisk» Salafist-retning.

annonse

Salafisme regnes som en av de mest fundamentalistiske retningene innen islam, og er den islamske ideologien som er statsbærende i Saudi Arabia, et land der sharialover tillater det å halshugge homofile, kutte hender av tyver, og piske jenter som er blitt voldtatt, riktig nok ikke på grunn av voldtekten i seg selv, men fordi den beviser at de ulovlig har vært alene med en mann utenfor familien.

Les også: Nederlandsk politiker vil ha «halal-strender»

Terrorforbindelser

annonse

I brevet til ordføreren nevnte etterretningstjenestene også at skolen hadde forbindelser med en tsjetsjensk jihadistisk gruppe med bånd til Den islamske staten (IS).

Enkelte administratorer ved skolen skal ha ønsket å bruke halvdelen av læreplanen til å undervise i salafistiske doktriner, skrev Pieter-Jaap Aalsberg, som er leder av det nederlandske anti-terrorbyrået NCTV.

«De planlegger også å bringe barna inn i sine sfærer utenom vanlige skoletimer,» føyde han til.

Målet ser ikke ut til å være forskjellig fra ISIS-ledelsens: Å skape en ny ung generasjon av ekstremister. Dette er nettopp det som NCTV ifølge Algemeiner advarte mot allerede i sin forrige rapport om terrortrusselen, publisert i februar.

«Politiske salafister i særdeleshet lærer i økende grad en antidemokratisk tolkning av salafistiske doktriner med sikte på å styrke den muslimske ungdommens islamske identitet, og gjøre sin form for sharialov til retningslinjene for muslimers daglige liv i Nederland,» het det i denne rapporten.

«På denne måten forsøker disse politiske salafistene å etablere et autonomt samfunn der anti-demokratiske synspunkter og oppførsel er vanlig. I salafistbevegelsen arbeider politiske salafister aktivt for en erstatning, en alternativ samfunnsstruktur som ikke kan forenes med det nederlandske demokratiet,» het det videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon