Illustrasjonsbilde. Foto av Martyn Goddard/REX (4300986cq)
annonse
annonse

En sosialarbeider i Storbritannia stjal nesten 105 000 britiske pund fra utsatte ofre. Flere av dem var kreftpasienter. Andre var nyfødte foreldre og eldre.

Nialah Afser (37) misbrukte sin stilling på Yorkshire Building Society, der hun lurte penger fra sårbare personer, som hun fikk til å betro henne det hun trengte for å ta ut penger fra deres kontoer og overføre til hennes egen. Etter å ha lurt pasientene var hun ekstra hyggelig med dem, og kom med sjokolade, blomster og takkekort, skriver Daily Mail.

Og hva brukte hun pengene til: Sosialarbeideren gjemte pengene på egen konto, og dro på ferie til Dubai. Noen penger brukte hun til å kjøpe dyrt design og dyre moteplagg av ulike produkter. Hvorvidt de ble kjøpt i Dubai eller i Storbritannia er ikke klart.

annonse

Les også: Sa opp ansatt for «tyveri» av 9 kr., måtte betale 400 000 i erstatning

Luksusbiler og merkevarer

Elementer som ble beslaglagt, omfattet en Chanel-veske, et par Prada-hæler, Kurt Geiger-sko, samt en frakk fra Zara og All Saints. Ifølge Daily Mail brukte Afser, som kommer fra Birmingham, også penger på to luksusbiler – en Audi A5 og en Audi Q7 Quattro S Line SUV.

annonse

Hun jobbet tre år og tre måneder med sårbare klienter på byens New Street-avdeling, før hun ble arrestert. Da hun ble arrestert, skyldte hun hennes forbrytelser på arbeidsgiverne.

Forrige torsdag stod hun for retten i Birmingham Crown Court, og der viste det seg at hun hadde fått jobben ved hjelp av falske referanser.

Afser, beskrevet som «høflig, sjarmerende og oppmerksom, tok «sårbare» kunder inn i et sidelokale. Der de ble lurt.

Påtaleansvarlig Graham Huston fortalte ifølge Daily Mail blant annet om en skrøpelig kreftlidende pasient, som hadde kontaktet Yorkshire Building Society i august 2015 for å få hjelp, da hun var under kjemoterapi og endte opp med å få 7000 pund stjålet fra seg. Afser er dømt til fire år i fengsel.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon