Foto: Lena Andreassen

Når venstresiden demonstrerer sammen med en mobb som truer og hetser andre demonstranter for å skremme dem til taushet, blottlegger de sine regressive holdninger. 

annonse

Jeg støtter ikke retorikken jeg har hørt og sett fra enkelte av SIANs medlemmer. Det er uhyre viktig å være islamkritisk, men jeg synes det må presiseres at ikke alle som kaller seg muslimer er problematiske. Dette er det enkelte i SIAN som helt glemmer, når de for eksempel omtaler muslimer som «Satans yngler» på Facebook. Denne strategien hjelper ikke dem, eller saken deres.

Men, i denne saken er det ikke vanskelig for å se hvem som står på feil side. Her ble noen SIAN-medlemmer regelrett truet og hetset av en rasende gruppe sterke, unge menn, og måtte eskorteres i politibiler fra stedet, etter at politiet avbrøt demonstrasjonen for deres egen sikkerhet. Dette handler om en religiøs mobb, som truer andre mennesker til taushet, og setter ytringsfriheten i stor fare. 

Men det er ikke de rabiate muslimene som skuffer mest i denne saken. Dette er tross alt forventet fra mange av disse sinte, unge mennene. Vi vet de har en totalitær tankegang, vi vet at de ikke respekterer ytringsfrihet, demokrati og kvinner uten slør. 

Les også: Hatefull stemning mot SIAN på demonstrasjon i Drammen sentrum lørdag 15. juni

En uhellig allianse

Det som derimot bør være en oppvekker for noen og enhver, er at venstresidens motdemonstranter i Drammen, som ikke alle er Antifa-ekstremister, stod side om side ved denne grumsete mobben. 

En av dem skal også ha sagt til demonstrantene fra SIAN at de, som «Breiviks venner» ikke var velkomne i Drammen sentrum denne dagen. Det er virkelig sterkt, å beskylde personer som ikke har gjort noe annet enn å kritisere islam, kanskje av og til på en klønete eller uheldig måte, for å stå i ledtog med en terrorist og massemorder, som var mye, mye mer enn kritisk til innvandring og islam. 

Særlig når disse aktivistene på venstrekanten står side om side med en mobb som bruker hets, trusler om vold og høyt manntall for å presse kritikere av deres religion til taushet.

Lederne må ta ansvar

Ledende figurer på venstresiden har et stort ansvar her. Om de hadde gått ut og tatt avstand fra denne sykelige trangen til å stemple alle som ikke liker islam, og som er imot høy innvandring som Breivik-venner, kunne kanskje noen av deres støttespillere lytte litt til det, i stedet for å legitimere press på ytringsfriheten. Støre, Tajik, Lysbakken, Kaski, Moxnes, Berglund Steen og Gule, hvor er dere? Jeg vet dere mener mye rart, men om dere ikke står inne for det, er det på høy tid at dere tar avstand fra denne typen stempling. 

Det er nemlig med på å legitimere de rabiate, unge muslimenes hets og hat mot annerledes tenkende. Om noen, så er det denne mobben som er Breivik-yngler. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.