Abbasi-familien returnerer til Norge. Lars Haltbrekken, stortingspolitiker for SV og talsperson for familien, møter pressen utenfor A-hus. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Mediene gjør et stort nummer ut av kostnadene PU har hatt med den mislykkede uttransporteringen av Abbasi-familien.

Det er jo interessant at mediene for en gangs skyld interesserer seg for kostnadene i utlendingssektoren. Men var det verdt tre millioner kroner å få familien uttransportert?

Kostnadene ved innvandringen til Norge er astronomisk. Vi snakker minimum 60 milliarder kroner hvert år, og trolig er tallet opp mot 200 milliarder kroner. De som får asyl har lavere sysselsettingsgrad og lavere inntekt, derfor betaler de mindre i skatt. De belaster også kommunale og statlige budsjetter i mye større grad.

annonse

I 2013 fikk Finansavisen utført beregninger fra SSB som visste at den gjennomsnittlige kostnaden for en ikke-vestlig innvandrer var 4,1 millioner kroner. Tallet varierte med hvor man kom fra. En somalier ville i snitt koste 9 millioner, en afghaner 5,3 millioner. Og da var ikke rene integreringskostnader tatt med og heller ikke overforbruk av offentlige tjenester som innvandrere har sammenliknet med nordmenn.

Helt nøyaktige tall finnes ikke for hva innvandrere og innvandring koster Norge. Et samlet politisk Norge med unntak av Fremskrittspartiet ønsker ikke å vite.

I et slikt totalbilde for kostnader er tre millioner for en familie på fire lite. Og her er det snakk om en familie som har fått avslag, men som nekter å reise frivillig. Det er familiens uvilje til å reise som er grunnen for de høye kostnadene, noe mediene ikke nevner.

For å opprettholde respekten for systemet er det avgjørende at norske myndigheters beslutninger etterleves. Her har signaleffekten også økonomiske konsekvenser. De tre millioner kroner uttransporteringen koster kan gi en formidabel «avkastning» i form av innsparinger senere.

Men norske medier er lite interessert i konsekvenser for norske statsfinanser. Her jager de i flokk, og målsettingen er som alltid å sørge for at asylanter med avslag får bli i Norge og belaste velferdsstaten.

Koste hva det koste vil.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon