Beto O´Rourke vil bli Demokratenes presidentkandidat. Her på et valgmøte i El Paso 30. mars. (Photo by PAUL RATJE / AFP)
annonse
annonse

Presidentkandidat «Beto» O`Rourke lover å stanse nye lisenser for produksjon av olje og gass hvis han blir valgt.

Ifølge Breitbart kom uttalelsene i et radiointervju med NPR (National Public Radio). Kun deler av intervjuet ble publisert i skriftlig form. O`Rourke uttaler at vi må frigjøre oss fra fossilt brennstoff og invistere på samme måten som brakte mannen til månen.

Apollo-programmet kostet forøvrig ca. 25,4 milliarder dollar, som tilsvarer omtrent 150 milliarder dollar i dag. Kostnadene i forbindelse med omleggingen til såkalt klimanøytral politikk (Green New Deal) er anslått til minimum 25 billioner dollar over en tiårsperiode, mer enn 165 ganger kostnaden for Apollo.

annonse

Les også: Joe Biden fordømmer «den hvite manns kultur»

O`Rourke mener vi står overfor en eksistensiell trussel

– Her har vi muligheten til å møte en sann eksistensiell trussel, og jeg føler meg trygg på at det vil bringe frem det beste i oss. Det er ingenting å frykte – vi kan møte utfordringen og komme oss gjennom dette sammen.

annonse

O`Rourke kommer fra Texas. Delstaten produserte 1,54 milliarder fat olje i 2018, og er helt avhengig av oljeinntektene. Men den demokratiske presidenten skal erstatte olje med vindkraft:

– Den største industrien i min stat må endres og overføres til annen storindustri. Vi produserer mer vindkraft enn noen annen stat, sa O`Rourke, som ser for seg en massiv forflytning av kompetanse fra fossilindustrien over i nye, grønne jobber. Bare ved massive oppofrelser og mye innovasjon kan vi unngå katastrofen:

– De brannene, stormene og tørkeperiodene vi opplever i dag vil blekne sammenlignet med hva våre barn og barnebarn vil måtte erfare.

– Vi har ingen tid å miste (…) For eksempel bør vi forsikre oss om at det ikke gis ut noen nye olje- og gass lisenser på føderal grunn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon