Hizbollah i Libanon. (AP Photo/Tara Todras-Whitehill)
annonse
annonse

Ifølge kilder sitert søndag i den britiske avisen Daily Telegraph, og videreformidlet blant annet av United With Israel.

Den israelske etterretningstjenesten Mossad informerte i 2015 britiske politimyndigheter om en kraftig terroroppbygging fra den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah et sted i Nord London.

Informasjonene fra Mossad ledet Storbritannias M15 innenlands etterretningstjeneste og Londons Metropolitan Police til et sted hvor tusenvis av pakker med ammoniumnitrat ble funnet. De svært eksplosive materialene var ment for fremtidige bombeangrep, selv om det er uklart nøyaktig hvor disse angrepene skulle finne sted.

annonse

Les også: Tett samarbeid mellom Iran, Venezuela og Hizbollah

Britiske etterretningskilder sier at tipsene om Hizbollah terroroppbygging i London kom fra «en utenlandsk regjering», og at de ikke umiddelbart slo ned på den oppgitte adressen. De ønsker å følge med i Hizbollahs planlegging før de stanset aktivitetene. Nå viser det seg at det var den israelske regjeringen som tipset britene via Mossad.

Også lagring av eksplosiver på Kypros.

annonse

«Sikkerhetstjenesten og politiet jobber utrettelig for å holde offentligheten trygg fra en rekke nasjonale sikkerhetstrusler,» sier Ben Wallace, Storbritannias minister for sikkerhet og økonomisk kriminalitet. «Nødvendigvis vil deres innsats og suksess ofte være usynlig.»

Daily Telegraph bemerker at plottet var en del av en større plan for å angripe israelske mål rundt om i verden, og truet ikke bare jøder og israelere. Terrorgruppen er tidligere avslørt for liknende oppbevaring av eksplosiver på Kypros.

Les også: Storbritannia setter Hizbollah på terrorlista

Israel, USA, Canada, EU og den arabiske liga har stemplet Hizbollah som en terrororganisasjon i flere tiår. Storbritannia svartlistet Hizbollahs militære fløy først i 2008, og det var ikke før i februar 2019 at Storbritannia forbød hele organisasjonen under Terrorism Act of 2000.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon