Collage. Illustrasjonsbilde. CNN-anker Don Lemon og Adolf Hitler. Foto: REUTERS/Mike Segar / Wikimedia Commons
annonse
annonse

CNN-anker Don Lemon sammenligner USAs president Donald Trump med nazistdiktator og folkemorder Adolf Hitler.

Fox News melder at TV-personligheten kom med sammenligningen under programmet «CNN Tonight» på tirsdag, da han tok opp medias ansvar for Trumps fremvekst ved å dekke hans presidentkandidatur. Lemon mente at «forferdelige personer» som Trump ikke burde få en plattform i media for å spre sine «hatefulle budskap».

Lemon anmodet medprogramleder, Andrew Cuomo, til å «tenke på de mest forferdelige menneskene i historien» for å illustrere sitt poeng.

annonse

– Tenk på Hitler og andre personer som han. Hvis du kunne se tilbake i historien, ville du vært glad for at slike personer fikk en plattform for å spre sitt hat, propaganda og løgner, eller ville du ha tenkt at det ikke var den riktige tingen å gjøre?

Liv og død

Lemon antyder videre at Trump er en morder, og går langt i å konkludere med at fargete personer i USA risikerer etnisk rensning under dagens politiske regime.

annonse

Les også: Presidentkandidat: Fox News gir en megafon til rasister og konspiratorer

– Trump har ikke bare skadet, men også drept folk. For fargete mennesker i dette landet, er dette et spørsmål om liv og død, sa han.

Konfrontert

Lemon ble raskt konfrontert med den ekstreme sammenligningen av medprogramleder Cuomo, som sa at slike sammenligninger virker mot sin hensikt i den politiske kampen mot presidenten.

– Å sammenligne Trump med ekstreme folk som Hitler gjør argumentene til Trump-motstandere svakere. Du tar en person som sier ting du ikke liker og sammenligner han med en gal folkemorder, kontret han.

Don Lemon stod derimot på sitt.

annonse

– Jeg sammenligner han ikke med det, jeg sammenligner måten media dekker noen som er en forferdelig person og som gjør forferdelig ting, sa han.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon