Hans Lysglimt Johansen under lanseringen av partiet Alliansen. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Hans Jørgen Lysglimt Johansen, leder i ego-partiet Alliansen, har nå endelig fått sine egne med på laget. Problemet er bare at de kjente ham ikke.

Det er snakk om komikerne Markus Gaupås Johansen, Sturle Vik Pedersen og Johan Golden som ufrivillig ble ført opp på listen til Alliansen under det kommende kommunevalget 9 september i år.

Dagbladet skriver om trioen som i en pressemelding har uttalt at siden oppslutningen til Alliansen er så lav, så må partilederen gå av. Lysglimt Johansen svarer til det at han er partiet.

annonse

– Jeg er selv partiets utøvende organ. Jeg er partiet, sier Lysglimt.

– Partiet, det er deg?

– Ja, ikke sant. Jeg er Alliansen. Alliansen det er meg. Så det er vanskelig å se hvordan det skal foregå. Vi er en folkebevegelse og det er velgerne som har gitt sin stemme og gir oss tillit, svarer Lysglimt Johansen til Dagbladet.

Les også: Johan Golden vil kaste Alliansen-leder Lysglimt

annonse

Lysglimt Johansen ser det nok ikke selv, men han er den beste komikeren av de fire og det med god margin. En mer latterlig figur har vi ikke sett siden Kirkvaag, Lystad og Mjøen herjet som verst med sine brilliante humorserier på NRK.

De hadde et innslag om en som hadde startet et nytt politisk parti som het ego-partiet. Det innslaget kan du se til slutt i denne artikkelen. En bedre sammenligning med Lysglimt Johansens latterlige egoistiske figur finnes ikke.

Alliansen er en folkebevegelse sier komikeren Lysglimt Johansen. En folkebevegelse bestående av en person?

Les også: Har det gått en sikring hos Lysglimt Johansen?

Når Lysglimt Johansen først dukket opp i media som en tilhenger av Donald Trump, var vi mange som fattet interesse for ham, også undertegnede. Men etter hvert som Alliansen skred frem og den ene Twitter meldingen fra høvdingen selv var verre enn den forrige, så forsvant interessen totalt.

annonse

Med antisemittiske og andre soleklare rasistiske utspill er ikke Lysglimt Johansen en mann å ta seriøst. Han er en komiker om enn ufrivillig så. Jeg var også en av de som fikk en melding fra diktatoren i Alliansen om jeg ville stå på listen deres. Jeg svarte naturligvis ikke engang. Denne mannen står så fjernt fra det jeg står for at alle henvendelser fra en slik mann ser jeg på som spam.

Når Lysglimt Johansen mener at Islam er ille og muslimer en trussel mot det norske samfunnet, så gjør han mer skade for saken enn noe annet. Det å være enig med denne mannen i noe som helst, byr meg imot, men når det gjelder islam, så er jeg enig. Jeg er også enig i en del andre ting, som en folkeavstemning om EØS-avtalen feks. Det er slik det er. Ingen er bare snill eller bare slem og ingen er bare intelligent eller bare dum. Det er alltid nyanser hos både mennesker og i naturen. Men det evner ikke Lysglimt Johansen å se. Hos han er alt bare svart/hvitt.

Tore Tvedt og Hans Jørgen Lysglimt Johansen er to personer jeg virkelig ikke liker. For meg er de på samme nivå som Eivind Trædal og Fredrik græsvik. Radikale ekstremister som har hat som sin drivkraft. Slike mennesker tilfører ingenting og er mer til byrde enn noe annet. Men alikevel mener jeg at de skal ha rett til å få si sin mening. De får ikke gehør hos meg eller hos Resett, men vi respekterer deres rett til å ytre seg. På samme måte som vi lar Trædal og Græsvik få komme med hatet sitt mot oss.

Trædal har blokkert meg på Twitter. Tvedt kaller meg for en globalist. Jeg regner med at Lysglimt Johansen som ikke fikk tale under Arendalsuka nå også vil blokkere meg på sosiale medier.

Det lever jeg i så fall meget godt med.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon