Hunder trekker en slede gjennom overvann på Grønland sist torsdag. Isen i området på Nordvest-Grønland er vanligvis så tykk at den ikke slipper gjennom vann, så vannet er trolig fra issmelting. FOTO: STEFFEN OLSEN / AFP

Det er vel kjent at tegn på klimaendringer er godt stoff i vestlige medier.

annonse

Her har man en mulig katastrofe, og attpåtil kan man skylde på Vesten og kapitalismen. Det er klang i ørene for gode kulturmarxister.

Derfor har da også et bilde tatt av overvann på Grønland gått viralt i den vestlige verden. Temperaturen i april og mai er høyere enn normalt og som NRK skriver: «Smeltingen vises tydelig på et bilde som klimaforsker Steffen Olsen ved Dansk Meteorologisk institutt (DMI) tok i forrige uke.»

DMI sier at de har fått henvendelser fra hele verden om bildet, blant annet fra BBC, CNN, The Guardian, Der Spiegel og National Geographic.

– Jeg forsøkte å dokumentere en problematisk situasjon, som vi oppdaget i vårt arbeide og som jeg personlig fant litt surrealistisk, men jeg hadde ikke trodd at et amatørfoto tatt med mobiltelefon skulle ta av så kraftig, sier Steffen Olsen.

NRK forteller deretter at skulle «all isen på Grønland smelte, vil det føre til at alle verdens hav stiger med sju meter.»

Huff og huff. Det var skremmende. Men hvor mye er det som smelter i år?

Jo, nok til at havet «kan stige» 1 mm.

– Hvis dette året utvikler seg som 2012 (årets med størst issmelting), kan det bli en havstigning på én millimeter på ett år bare fra Grønland, sier professor Jason Box ved Geological Survey of Denmark and Greenland.

Kommentar

Det er bra at NRK advarer oss jevnlig. Det er bare frykten for undergangen – klimaangsten – som kan få oss til å akseptere statlig styring over den minste ting vi gjør. Og skal sosialistene få til det, må mediene bidra.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.