Foto: REUTERS/Juan Medina/File Photo
annonse
annonse

Videoplattformen har slettet det spanske partiets kanal.

– YouTube har slettet hele Vox’ kanal uten forklaring, skriver partiet på Twitter.

– Beslutningen om å fjerne kontoen er et alvorlig angrep på ytringsfriheten, og formidlingen for et politisk parti. Vi krever en forklaring fra YouTube, og at kontoen gjenopprettes så snart som mulig.

annonse

Senere skriver Vox at YouTube fattet beslutningen på grunnlag av klager fra venstrevridde aktivister.

– YouTube har informert oss om at deaktiveringen av Vox-kanalen er gjort på grunn av klager sendt inn av tre personer, som tror at vi har brukt deres innhold. De tre personene som har fordømt oss er venstrevridde aktivister. Vi har funnet at andre politiske partier og progressive kanaler bruker de samme audiovisuelle ressurser, uten å fordømmes for det.

Les også: YouTube reklamerer for ekstremister i Islam Net

annonse

Raseri

Resett har, i likhet med andre nyhetsformidlere, omtalt at techgiganter som Google og Facebook lar seg presse av venstrevridde aktivister, som ønsker å sensurere høyrevridde eller konservative stemmer. Via sin Twitter-konto anklager Vox de sosiale plattformene for akkurat dette.

– Vi utnytter dette faktum for å vise vårt raseri mot de vilkårlige handlingene til Twitter, Facebook og Google; hypersensitive til forespørslene fra totalitære, marxistiske aktivister og etablissementet. Vi viser vår støtte til alle de, som i likhet med oss, har blitt rammet av disse vilkårlige handlingene, av de ansvarlige for disse sosiale nettverkene i løpet av de siste månedene.

I april i år vant partiet Vox 24 seter ved valget til det spanske parlamentet Cortes Generales, med en oppslutning på cirka ti prosent på landsbasis. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon