Illustrasjonsbilde. REUTERS/Mohammed Salem
annonse
annonse

Nå slår de palestinske myndighetene ned på korrupsjonskritikere. 

De siste dagene har de palestinske myndighetenes sikkerhetsstyrker på Vestbredden arrestert to fremtredende antikorrupsjonsaktivister: Fayez al-Sweiti, Mohammed Ayesh og Saed Abu al-Baha.

Sweiti, som leder en korrupsjonsorganisasjon, ble arrestert etter at han på Facebook-siden hadde vist et dokument som anklaget en høytstående palestinsk tjenestemann, Hussein al-Sheikh, leder av det palestinske sekretariatet for sivile saker og medlem av Fatahs sentralstyre, for å utnytte sin jobb for personlig gevinst.

annonse

Selv om den palestinske myndigheten insisterer på at dokumentet er falskt, sier flere palestinere at de har god grunn til å tro at det er autentisk. Det skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

Les også: Palestina: Drep jøder og ha penger til en Ferrari når du slipper ut av fengselet

Løslatt etter protester

Fayez al-Sweiti sønn, Saeb, forteller at mer enn 20 offiserer som tilhører den palestinske forebyggende sikkerhetsstyrken, stormet inn i hans familiehjem nær Hebron tidlig om morgenen. De konfiskerte farens datamaskin, mobiltelefon og andre dokumenter. De informerte også faren om at han måtte rapportere til den palestinske generaladvokatens kontor senere på dagen.

annonse

Etter å ha blitt forhørt om dokumentet han hadde delt på Facebook, ble Sweiti holdt i fengsel i 48 timer. Han ble løslatt dagen etter, etter sterke protester fra palestinske menneskerettighetsgrupper og antikorrupsjonsaktivister.

Den andre antikorrupsjonsaktivisten, Mohammed Ayesh, ble arrestert 12. juni da han var på vei til jobb i Betlehem, sier hans familie. Tidligere i måneden ble Ayesh kort fanget av palestinske sikkerhetsoffiserer, etter at han spurte statsminister Mohammed Shtayyeh hvorfor hans regjering hadde arrestert Ala ‘Bashir, en kvinnelig koranlærer fra landsbyen Jainsafout på Vestbredden.

Den tredje mannen, Saed Abu al-Baha, som er tilknyttet Hamas på Vestbredden, ble arrestert for sin rolle i kampen mot korrupsjon på sosiale medier. Like før han ble arrestert, oppfordret han palestinerne til å ta til gatene for å kreve åpenhet fra sine ledere og protestere mot korrupsjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon