Illustrasjonsfoto: AFP / Natalie Behring
annonse
annonse

Den islamkritiske aktivisten Lena Andreassen forteller at hun ble angrepet av en venstreekstremist under lørdagens Pride-parade i Oslo sentrum.

Andreassen befant seg i Oslo sentrum lørdag, der hun var for å fotografere paraden som frilansfotograf, på oppdrag fra andre. Hun forteller Resett at hun ble forundret over å møte venstreekstremister i paraden.

– Jeg stod og så på Pride og fotograferte som frilanser, jeg hadde i oppdrag å ta bilder for noen andre. Jeg hadde akkurat sendt en melding til noen jeg kjenner i paraden, for å høre om når de ville komme i toget, da jeg så en kvinne fra Antifa.

annonse

– Plutselig så jeg ham. Den kjente venstreekstremisten. Han kom bort til meg, røsket mobilen min ut av min knyttede hånd, kastet den i bakken og tråkket på den. 

«Du er ikke velkommen her»

Beskjeden fra ekstremisten skal ha vært krystallklar.

annonse

– Deretter ropte han: «Lena, du har ikke noe her å gjøre». Jeg har altså ikke noe i byen å gjøre. Folk rundt fikk jo helt sjokk av det de så. Men ingen hjalp meg.

Les også: Lars Thorsen i SIAN angrepet av venstreekstremist på Tøyen

Tok kontakt med politiet

Andreassens telefon skal ha blitt knust under basketaket, og hun gikk angivelig sporenstreks for å varsle politiet i nærheten.

– Jeg plukket opp mobilen min, som ble knust, og gikk deretter og prøvde å finne en politibetjent. Det var mye støy. Jeg traff på politiet ved Stortinget, og snakket med to politifolk. De fikk se bilde av ekstremisten, som jeg kjenner veldig godt til. 

– Politiet ba meg tvert om å anmelde dette på mandag. De ba meg også om å finne noen å være sammen med, fordi «de gutta er klin gærne». 

annonse

«Mange blitzere»

– Har du inntrykk av at det er mange venstreekstremister og radikalere ved paraden?

– Ja, det var mange. Men jeg skal ikke jages vekk fra byen her. Dette skal anmeldes. Disse menneskene har truet oss med vold før. De er gærne. Tenk at dette er andre gangen dette har hendt på kort tid, sier Andreassen, og refererer til en annen, lignende hendelse tidligere i år, da hun 1. mai fortalte Resett at hun ble angrepet under feiringen i Oslo sentrum. 

– Det her var veldig ubehagelig. I dag feires toleranse, men det var ikke det jeg fant her. I og med at jeg var der som frilansfotograf, ser jeg ganske alvorlig på det. Jeg føler meg ikke trygg. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon