Datatilsynet logo. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Datatilsynet tror at de som ikke samtykker til undersøkelser fort kan ende bakerst i køen ved ansettelse.

annonse

– Når man rekrutterer en ny leder som vil få tilgang til sensitiv informasjon, er det naturlig å ville vite hva dette mennesket er laget av og hvordan han eller hun fungerer under press, sier Tom Guldberg, styreleder i X-pol til Dagens Næringsliv.

X-pol er et selskap med 41 tidligere politiansatte med bakgrunn fra Kripos, økokrim og PST. Selskapet tilbyr blant annet granskninger og bakgrunnssjekk.

Les også: Datatilsynet bekymret for overvåking på arbeidsplassen

– Vi mottar med jevne mellomrom henvendelser om bruk av slike bakgrunnsundersøkelser, og det kan være grunn til å stille spørsmål ved om det brukes i for stor utstrekning og uten at det gjøres gode nok individuelle vurderinger av det reelle behovet, sier seniorrådgiver Signhild Blekastad i Datatilsynet.

– Jeg vil tro at vedkommende fort kan bli ekskludert fra ansettelsesprosessen dersom de ikke samtykker til at det gjøres slike undersøkelser, sier Blekastad til Dagens Næringsliv.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.