Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

En kvinne ved navn Kira Del Mar er den siste i rekken av klimabekymrede nordmenn som får plass i Dagsavisen.

Kira donerer nå barnetrygden  til klimakampen fordi «vi har omtrent 12 år på oss for å endre kurs og unngå irreversibel klimakatastrofe.»

– For tolv uker siden fødte jeg mitt første barn. Hver gang jeg jeg er våken midt på natta og ser på de søte små dyrene på babyklærne hans – løver, sjiraffer, isbjørner og sommerfugler – lurer jeg på hvor mange av dem som vil dø ut i hans levetid, skriver hun.

annonse

– Jeg føler den panikken i hvert stille øyeblikk når jeg ser på gutten min og ikke helt klarer å forestille meg en fremtid der han skal kunne vokse opp uberørt av klimakaos. Jeg tror mange andre småbarnsforeldre føler som meg.

Nå har hun bestemt meg for å gjøre noe «produktivt med den panikken».

– Fra nå av og inntil barnet vårt fyller 18 år, vil min familie donere hele beløpet vi får fra staten i barnetrygd til organisasjoner som setter klimaet i fokus og som har konkrete planer for å redde vårt barn, og alle barn, fra klimakatastrofe. Nå ber jeg andre foreldre om å gjøre det samme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon