Det aksepterte hatet? NRKs intervjuobjekt som blir omtalt som mobbeoffer har selv mobbet andre.
annonse
annonse

En kvinne ble kastet ut av NRKs kommentarfelt, og truet med politianmeldelse, etter å ha avslørt en transperson som ble fremstilt som et mobbeoffer av statskanalen.

«Jævla bedritne hjernefriterte rasstapp»

«Det eneste fine med en viss nazifrisør er at de fleste andre frisører virker fort veldig mye mindre skumle. (Ja, jeg mener Hodne)»

annonse

«Faen!»

«Helvete!»

«DU BURDE JO SLUTTE Å PULE MENN!»

annonse

Les også: Transperson antastet barn på toalett – slipper fengsel

«Hatkriminalitet»

Hatefulle karakteristikker av meningsmotstandere. Nazi-stempling av norske kvinner. Dette er noen av de mange hatske meldingene som er skrevet av transpersonen Christine Jentoft, som i NRK blir portrettert som et mobbeoffer.

– Etter elleve år med hatefulle ytringer blir Christine fortsatt trist, sint og redd av å se hva folk mener om hvem hun har valgt å være.

– Hun skulle ønske hun kunne få ytringene anerkjent som hatkriminalitet. Men nå har hun sluttet å anmelde. I Norge er nemlig ikke transpersoner vernet på samme måte som andre minoriteter, skriver NRK i saken som har fått tittelen «Den utskjelte».

Slik ser twitter-profilen til Christine Jentoft ut.

NRK truet kvinne

annonse

Saken om den transeksuelle personen er en av mange i den etablerte pressen.

Både NRK og TV 2 har valgt å fokusere på transpersoner som blir mobbet i sosiale medier, ettersom det er «Pride-uke» i Oslo.

Men det var mange som reagerte da den angivelige utskjelte Christine Jentoft fikk spalteplass i NRK, og fremstilt som et mobbeoffer.

En kvinne som har kontaktet Resett forteller at hun ble truet av NRK med politianmeldelse, etter at hun kommenterte hvordan Jentoft hadde ytret seg hatefullt mot personer i sosiale medier.

– Jeg postet i kommentarfeltet et lite knippe hatefulle ytringer denne transpersonen selv har kommet med på sine sosiale platformer, og ble etter bare noen få minutter blokket fra NRK Nyheter og truet med straffeforfølgelse.

– Alt jeg gjorde var å sitere hva transpersonen selv hadde skrevet på nettet. Dette var ikke mine egne ord, forteller kvinnen til Resett.

Les også: Transperson raserer butikk og skjeller ut medarbeider, etter å ha blitt kalt «sir»

NRK skriver i en epost til Resett at trusselen mot å straffeforfølge kvinnen er en misforståelse.

– Dette må være en misforståelse. Det høres ut som, ut i fra mailen din, at vedkommende referer til våre retningslinjer for sosiale medier, skriver NRK.

Ingen konsekvenser for nazi-stempling

Dette er andre gang NRK fremstiller Jentoft som et mobbeoffer.

I februar i år ble hun intervjuet av statskanalen, da det ble hevdet at «LHBT-personer trues og hetses fire ganger så ofte som resten av befolkningen».

NRK påstår i sin nyeste sak at transpersoner ikke blir beskyttet mot såkalte hatefulle ytringer.

– I Norge har vi en hatparagraf som beskytter ekstra utsatte grupper, blant andre homofile, etniske – og religiøse minoriteter. Men transpersoner er ikke inkludert i den såkalte hatparagrafen. Det gjør det vanskeligere å få hatefulle ytringer, trakassering og vold anerkjent som hatkriminalitet når det rammer mennesker som Christine, skriver NRKs journalist.

Det som ikke fremkommer i NRKs artikkel er at Jentoft har beskyld andre for å være nazister, og hatparagrafen ikke beskytter de som får stempelet nazist/fascist.

Hevder Hodne er nazist

Christine Jentoft bekrefter overfor Resett at hun blant annet har stemplet Merete Hodne nazist.

Hodne har fått stempelet nazist av mange på sosiale medier etter at hun ble dømt for å avvise Malika Bayan i frisørsalongen sin fordi Bayan hadde på seg hijab.

– Hvorfor kommer du med nedsettende kommentarer, og kaller andre for nazister, når du selv hevder å bli utsatt for mobbing og sjikane?

– Jeg har ikke kommet med nedsettende kommentarer, ei heller ser jeg problemet med å påpeke nazisme der man ser det, svarer Jentoft.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon