Taliban-ledelsen, her representert med forhandlingslederen Sher Mohammad Abbas Stanikzai. Foto: AP / NTB scanpix

Taliban advarer afghanske medier mot å viderebringe betalt propaganda fra regjeringen.

annonse

Afghanske medier som fortsetter å publisere Taliban-kritiske kunngjøringer fra regjeringen, enten i trykt eller kringkastet form, vil bli ansett som redskap for myndighetene, og verken journalister eller andre ansatte vil være trygge, heter det i en kunngjøring fra opprørsbevegelsen.

Den afghanske regjeringen kjøper ofte annonseplass i aviser og reklametid i etermedier, blant annet for å oppfordre landets innbyggere til å melde fra dersom de ser mistenkelig Taliban-aktivitet.

Taliban har tidligere advart og angrepet afghanske medier, men det er første gang at opprørsbevegelsen kommer med trusler rettet mot medier fordi de viderebringer betalte kunngjøringer fra myndighetene.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden.

Anslagsvis 110.000 mennesker er drept i krigshandlinger siden, og rundt 5 millioner afghanere lever som flyktninger i og utenfor eget land.

Taliban kontrollerer nå omtrent halvparten av Afghanistan, der USA og NATO fortsatt har stasjonert soldater.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.