Taliban-ledelsen, her representert med forhandlingslederen Sher Mohammad Abbas Stanikzai. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Taliban advarer afghanske medier mot å viderebringe betalt propaganda fra regjeringen.

Afghanske medier som fortsetter å publisere Taliban-kritiske kunngjøringer fra regjeringen, enten i trykt eller kringkastet form, vil bli ansett som redskap for myndighetene, og verken journalister eller andre ansatte vil være trygge, heter det i en kunngjøring fra opprørsbevegelsen.

Den afghanske regjeringen kjøper ofte annonseplass i aviser og reklametid i etermedier, blant annet for å oppfordre landets innbyggere til å melde fra dersom de ser mistenkelig Taliban-aktivitet.

annonse

Taliban har tidligere advart og angrepet afghanske medier, men det er første gang at opprørsbevegelsen kommer med trusler rettet mot medier fordi de viderebringer betalte kunngjøringer fra myndighetene.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden.

Anslagsvis 110.000 mennesker er drept i krigshandlinger siden, og rundt 5 millioner afghanere lever som flyktninger i og utenfor eget land.

annonse

Taliban kontrollerer nå omtrent halvparten av Afghanistan, der USA og NATO fortsatt har stasjonert soldater.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon