Illustrasjonsbilde. Foto av Global Warming Images/REX (5350841a)
annonse
annonse

Propagandakanalen NRK drev i nyhetene 18.06.2019 og «promoterte det grønne skiftet» ved å hente frem Marius Holm fra aktivistorganisasjonen «Zero» samt milliardæren Jens Ulltveit-Moe, som har tapt enorme beløp på sine «grønne investeringer».

Her lot NRK begge «snakke opp» det grønne skiftet uten at det ble gjort det minste forsøk på å finne motforestillinger. Løgnen om at vindenergi og solenergi er billig, ble fremsatt av begge disse intervjuobjektene. Sannheten er at uten subsidier (som vi betaler gjennom avgifter på vår rene vannkraft) og skatte- og avtale-fordeler i forhold til vannkraft, ville dagens vindkraftutbygging stoppe helt opp. Den 10. mai 2019 hadde Dagens Næringsliv en lengre artikkel om nettopp dette (Vindmøller overflødige om vi fornyer vannkraften). Teknisk Ukeblad har også tatt opp dette temaet.

Les også: NRK melder om «dramatisk» issmelting på Grønland, havet kan stige 1 mm

I Europa er det i hovedsak Danmark og Tyskland som trekkes frem i «den grønne» omvandlingen. Her er et sitat (oversatt) fra ingressen i en Spiegel-artikkel fra 7. mai i år: 

annonse

«Ombyggingen av det tyske energisystemet mangler kraftverk, nett og lagrings-muligheter. Staten har kastet bort milliarder». 

Det store tyske vindturbinselskapet Senvion S.A. har for tiden store finansielle problemer. Dette gir virkninger for andre selskap som Borkum West ved Traniel GmnH som driver med havvindutbygging.

Havvindprosjektene har også støtt på uventede vedlikeholdsproblem grunnet alt for optimistiske prognoser. Her sliter eksempelvis den danske Ørsted Vind som nå må renovere alle de 324 bladene i vindfarmen Dutton Sands i Irskesjøen. Dette er Siemens-utstyr  som har hatt uventet stor «Leading edge erosion» (forsiden av rotorbladene ødelegges på grunn av hagl, regn m.m.).

annonse

Ocean Breeze Energy GmbH & Co. KG har måttet reparere 80 vindmøller ved Bard Offshore 1. Dette har de holdt på i over 2 år. Der har de også hatt diverse kabelbrudd.

Det finnes en mengde andre eksempler. Essensen er likevel at firmaene strever allerede økonomisk selv med subsidier. Nå faller subsidiene bort etter hvert. Da ventes det en total kollaps i utbyggingen av nye anlegg. Det er nå 12 EU-land som ikke har installert en eneste vindturbin i 2018. Det blir rapportert at produsentene av slikt utstyr nå «faller som fluer».

Denne industrien kan aldri overleve uten massive og endeløse subsidier.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon