Illustrasjonsbilde. REUTERS/Parwiz
annonse
annonse

Minst 25 regjeringsvennlige militssoldater er drept i et Taliban-angrep i Baghlan-provinsen nord i Afghanistan, ifølge lokale talsmenn.

Angrepet fant sted i Nahrin-området sent fredag kveld, opplyser den øverste lederen i distriktet, Fazeluddin Muradi. En politikilde i området bekrefter opplysningene.

Taliban har ikke påtatt seg ansvaret, men har den siste tiden trappet opp angrepene mot regjeringsstyrker og regjeringsvennlige militsgrupper i Afghanistan.

annonse

Samtidig med angrepet i Baghlan innledet Taliban og USA en ny runde med fredssamtaler i Qatar, den sjuende runden siden president Donald Trump i fjor varslet at rundt halvparten av de 14.000 amerikanske soldatene i Afghanistan skulle trekkes ut innen sommeren 2019.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden.

Anslagsvis 110.000 mennesker er drept i krigshandlinger siden, og rundt 5 millioner afghanere lever som flyktninger i og utenfor eget land.

Taliban kontrollerer nå omtrent halvparten av Afghanistan, der USA og NATO fortsatt har stasjonert soldater.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon