Illustrasjonsbilde. REUTERS/Parwiz

Minst 25 regjeringsvennlige militssoldater er drept i et Taliban-angrep i Baghlan-provinsen nord i Afghanistan, ifølge lokale talsmenn.

annonse

Angrepet fant sted i Nahrin-området sent fredag kveld, opplyser den øverste lederen i distriktet, Fazeluddin Muradi. En politikilde i området bekrefter opplysningene.

Taliban har ikke påtatt seg ansvaret, men har den siste tiden trappet opp angrepene mot regjeringsstyrker og regjeringsvennlige militsgrupper i Afghanistan.

Samtidig med angrepet i Baghlan innledet Taliban og USA en ny runde med fredssamtaler i Qatar, den sjuende runden siden president Donald Trump i fjor varslet at rundt halvparten av de 14.000 amerikanske soldatene i Afghanistan skulle trekkes ut innen sommeren 2019.

Taliban ble drevet ut av Kabul da USA og andre vestlige land bombet en allianse av krigsherrer til makten for snart 18 år siden.

Anslagsvis 110.000 mennesker er drept i krigshandlinger siden, og rundt 5 millioner afghanere lever som flyktninger i og utenfor eget land.

Taliban kontrollerer nå omtrent halvparten av Afghanistan, der USA og NATO fortsatt har stasjonert soldater.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.