Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Som følge av mediestøttemeldingen Stortinget nylig behandlet, blir det fra 1. januar 2021 opprettet et nytt og uavhengig mediestøtteråd.

Heidi Schau-Hvatum blir seniorrådgiver og sekretariatsleder for det nye Mediestøtterådet, og Linda Kvam Olsen blir seniorrådgiver for mediestøtte, skriver Medietilsynet i en pressemelding.

Mediestøtterådet får ansvar for å fordele alle støtteordningene, og skal også fastsette regler for de ulike ordningene.

annonse

Videre kan rådet ta initiativ til å etablere nye eller legge ned eksisterende mediestøtteordninger.

Les også: Medietilsynet: De som mottar mest pressestøtte fra før vil få enda mer

Støtteordninger

Medietilsynet deler ut 380 millioner kroner i tilskudd til aviser, hvorav 313 millioner gis som pressestøtte. De øvrige støtteordningene er tilskudd til lokale radio- og tv-aktører, støtte til innovasjon og utvikling, samiske aviser, distribusjonstilskudd til avisene i Finnmark og støtte til medieforskning og etterutdanning.

I 2019 fordeler Medietilsynet dessuten 135 millioner kroner i støtte til TV 2, som følge av den nye avtalen om kommersiell allmennkringkasting mellom TV 2 og staten.

Totalt kommer Medietilsynet til å fordele over 530 millioner kroner på ulike aktører i flere former for mediestøtte i løpet av 2019.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon