Mette Frederiksen. Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/via REUTERS
annonse

Den nye danske sosialdemokratiske statsministeren Mette Frederiksen kjørte valgkamp på en kraftig innstramning av innvandringspolitikken, og tok velgere i store tall fra Dansk Folkeparti.

Nå liberaliserer hun.

En ny regel sier at utlendinger som har vært ansatt i to år hos samme arbeidsgiver har mulighet til å forbli i ansettelsesforholdet og dermed i Danmark.

annonse

Det gleder somalieren Said Abdullahi, skriver tvmidtvest.dk. Før valget var han ifølge Den Korte Avis blitt informert av utlendingsmyndighetene om at hans oppholdstillatelse var inndratt sammen med oppholdstillatelsen til hans kone og syv barn.

Les også: Frederiksen: Lettere å bli enige om økonomi enn innvandrere

Nå får han likevel bli

Årsaken var at utlendingsmyndighetene mente det var blitt trygt og stabilt å reise til den delen av Somalia der hans familie kommer fra.

Straks Danmark fikk ny regjering løsnet det likevel for 36 år gamle Abdullahi fra Viborg. Nå er han en lykkelig mann, melder TV-selskapet.

«Jeg elsker den nye regjeringen og de nye politikerne i Danmark», jubler han. Han har jobbet som busssjåfør i nesten tre år. Han fikk tidlig beskjed om utvisningen, men klaget, og klagesaken tok mer enn 2 år. Imens var han i fast arbeid.

annonse

I Dansk Folkeparti er det ikke stor begeistring. Partistifteren Pia Kjærsgaard fungerer for tiden som partiets innvandrings- og integreringspolitiske talsperson i Folketinget.

«Da begynner vi allerede å se konsekvensene av den nye regjeringens slappe utlendingspolitikk,» skriver Pia Kjærsgaard på Facebook og mener at somalieren bør reise tilbake til sitt opprinnelsesland for å hjelpe til med gjenoppbyggingen der.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.