Illustrasjonsbilde. Foto: Tom Hansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Yr.no har en artikkel om Pernille (12) som har alvorlig klimaangst.

De skriver at Pernille for et års tid siden ikke klarte mer. Det snørte seg i magen hennes. Læreren hadde akkurat snakket om klimaendringene.

«Om det som kommer til å skje. Hyppige tornadoer, ekstrem varme, vanskelig for mennesker og dyr å leve.»

annonse

I Pernille sitt hode ble det mørkt og farlig, skriver de. «Hun hører om en dyster og usikker fremtid. Ja, mer enn det. Det er ikke sikkert det blir noe fremtid.»

«Hun måtte ut! Sier til læreren at hun har vondt i magen. Tror det er det som feiler henne. Men akkurat slik har hun aldri kjent det før.»

Episoden i klasserommet er et år gammel nå. Men Pernille glemmer den aldri, kan vi lese. Det var det første angstanfallet.

annonse

Etter det første anfallet i klassen har hun unngått skoletimer der klima og vær er tema. Men det er ikke så enkelt å unngå overskriftene i avisene, eller nyhetene på TV.

– Hva er du redd for? spør Yr.no.

– At jorda skal gå under. Hvis vi ikke gjør noe med det nå så tenker jeg at jorda kommer til å gå under om et par uker eller noe sånt.

– Hva skjer når jorda går under?

– Vet ikke. At det ikke går an å leve her lenger. At alle bare dør.

Foreldrene forteller at Pernille har fått god hjelp hos psykolog. I artikkelen intervjues deretter klimaforsker Hans Olav Hygen. Han har trøst å komme med.

annonse

– Ja, det blir varmere, og dårligere skiføre, det må vi bare forberede oss på. Men det blir ikke så varmt at vi ikke kan leve her, beroliger han.

Les også: Forsker advarer mot epidemi av «økologisk sorg»: – Det er smertefullt

Hvem har ansvaret?

Yr.no intervjuer ingen som står frem og kritiserer norsk skoleverk, medier og politikere for å skremme barn og unge unødig og blåse opp «klimahysteri».

Hvis de trenger noen å intervjue, kan de ta kontakt med Resett.

Det har vært diverse artikler i MSM de siste ukene om barn, unge (og voksne) som lider av klimaangst. På MGPjr i år var det en sang om at «kloden er syk» som vant.

Barnas opptatthet av jordens klimafremtid og «plast i havet» kommer ikke fra det blå. Det vitner om et progaganda- og indoktrineringskjør som vi vel ikke har sett maken til i nyere vestlig historie. Denne epidemien av folk med angst, panikk og diverse «skamfølelser» er skapt av en offentlighet som har mistet hodet i en innbilt konsensus om en nær forestående katastrofe.

Nå er det på høy tid at vi skjermer i det minste de yngste barna våre for dette hysteriet. Når det har kommet så langt at barn og unge får alvorlige psykiske problemer av skremselspropagandaen, er det faktisk slik at man må vurdere å stille noen til rettslig ansvar. For dette er høyst unødvendig. Å påføre unge mennesker psykiske lidelser på grunn av voksne folks massesuggesjon og politiske og kommersielle miljøers opportunisme er rett og slett barnemishandling.

Les også: En særdeles veltalende klimaskeptiker

Over halvparten av 18-30-åringer svarer at de er ganske eller veldig bekymret klimaendringer. Det er dobbelt så mange som i eldre aldersgrupper, skriver Yr.no.

Det er slik propagandaen virker. Fra de eldre til de yngre og mest påvirkelige.

Folk burde skamme seg, men ikke fordi de flyr.

De burde skamme seg over å skremme barn.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon