Aktivister demonstrerer mot Breitbart. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck

Det står dårlig til med lesertallene for den amerikanske nettavisen Breitbart for tiden. Den konservative nyhetsformidleren har tapt både lesere og annonsører.

annonse

Breitbart er en amerikansk nyhetsformidler med en klar konservativ profil, der den kjente politiske rådgiveren og mediemogulen Steve Bannon tidligere var konsernsjef. 

Siden Donald Trump ble president i USA i 2016, har nettavisens lesertall nær sagt kollapset. Den månedlige trafikken har falt nesten 75 prosent siden Trump tiltrådte. Andre høyreorienterte medier tar dem nå igjen. Det rapporterer Washington Post. 

Les også: Resett gikk med underskudd i 2018, men pilene peker opp

Annonseboikott

Den månedlige trafikken er blitt dramatisk redusert, fra 17,3 millioner unike brukere på begynnelsen av 2017, til kun 4,6 millioner brukere i mai i år.

Samtidig opplever nettavisen, i likhet med Resett her hjemme, å bli utsatt for annonseboikott, initiert av aktivister. I april innrømte Steve Bannon overfor The Independent at Breitbart hadde tapt 90 prosent av sine inntekter, på grunn av boikotten. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.