Aktivister demonstrerer mot Breitbart. Foto: AFP PHOTO / Robyn Beck
annonse
annonse

Det står dårlig til med lesertallene for den amerikanske nettavisen Breitbart for tiden. Den konservative nyhetsformidleren har tapt både lesere og annonsører.

Breitbart er en amerikansk nyhetsformidler med en klar konservativ profil, der den kjente politiske rådgiveren og mediemogulen Steve Bannon tidligere var konsernsjef. 

Siden Donald Trump ble president i USA i 2016, har nettavisens lesertall nær sagt kollapset. Den månedlige trafikken har falt nesten 75 prosent siden Trump tiltrådte. Andre høyreorienterte medier tar dem nå igjen. Det rapporterer Washington Post. 

annonse

Les også: Resett gikk med underskudd i 2018, men pilene peker opp

Annonseboikott

Den månedlige trafikken er blitt dramatisk redusert, fra 17,3 millioner unike brukere på begynnelsen av 2017, til kun 4,6 millioner brukere i mai i år.

annonse

Samtidig opplever nettavisen, i likhet med Resett her hjemme, å bli utsatt for annonseboikott, initiert av aktivister. I april innrømte Steve Bannon overfor The Independent at Breitbart hadde tapt 90 prosent av sine inntekter, på grunn av boikotten. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon