SVs Marianne Borgen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) vil at bydel Gamle Oslo skal sette foten ned for SIANs planlagte demonstrasjon i bydelen i september.

Organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) søkte om tillatelse til å holde stand på Tøyen i september, og fikk søknaden innvilget av bydel Gamle Oslo. Dette har skapt protester i nabolag på Tøyen.

Ordføreren griper inn

annonse

Ordfører Marianne Borgen sier seg enig i protestene, og sier følgende til Dagsavisen:

– Jeg håper at bydelen trekker tilbake denne tillatelsen, jeg forstår de sterke reaksjonene som har kommet. Dette handler om SIAN, en organisasjon som er tiltalt for flere tilfeller av rasisme og hatefulle ytringer.

Les også: Lars Thorsen i SIAN angrepet av venstreekstremist på Tøyen

annonse

Vil ikke sensurere

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran begrunner på sin side avgjørelsen med at man ikke kan nekte SIAN å ha stand, basert på politiske meninger om organisasjonens aktivisme.

– Bydelen forvalter torget. Vårt ansvar går på å sjekke om torget er ledig og søknaden er i strid med regelverket. Vi driver ikke sensur, sier Olsen Pran.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon