St Johns May Ball på Cambridge University. Foto: GEOFF ROBINSON PHOTOGRAPHY/Shutterstock
annonse
annonse

Indiana Seresin, som er datter av Hollywood-filmskaperen Benjamin Seresin, som blant annet jobbet Pirates Of The Caribbean, har avsluttet sitt professorstudie på Cambridge University, på grunn av det hun kaller «hvite privilegier».

Rikmannsdatteren som er fra Highbury i London, beskylder universitetet for å være «intellektuelt fattige, fordi det er en dramatisk overrepresentasjonen av hvite middel- og overklassemennesker der, samtidig som universitetet systematisk promoterer eksklusjon av både mørkhudede studenter og mørkhudede tanker», skriver Daily Mail.

Les også: Amerikansk professor: – Hvite mennesker som behandler andre raser likt er farlige

annonse

Hun mener videre at den systematiske rasismen universitetet utviser, gjør sitt til at hun ikke lenger ønsker å være en del av det. Cambridge University hevder på sin side at de forsøker å skape en kultur som er basert på frihet fra rasisme, diskriminering, fordomsfullhet og mobbing.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon