St Johns May Ball på Cambridge University. Foto: GEOFF ROBINSON PHOTOGRAPHY/Shutterstock

Indiana Seresin, som er datter av Hollywood-filmskaperen Benjamin Seresin, som blant annet jobbet Pirates Of The Caribbean, har avsluttet sitt professorstudie på Cambridge University, på grunn av det hun kaller «hvite privilegier».

annonse

Rikmannsdatteren som er fra Highbury i London, beskylder universitetet for å være «intellektuelt fattige, fordi det er en dramatisk overrepresentasjonen av hvite middel- og overklassemennesker der, samtidig som universitetet systematisk promoterer eksklusjon av både mørkhudede studenter og mørkhudede tanker», skriver Daily Mail.

Les også: Amerikansk professor: – Hvite mennesker som behandler andre raser likt er farlige

Hun mener videre at den systematiske rasismen universitetet utviser, gjør sitt til at hun ikke lenger ønsker å være en del av det. Cambridge University hevder på sin side at de forsøker å skape en kultur som er basert på frihet fra rasisme, diskriminering, fordomsfullhet og mobbing.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.