Roy Larner sammen med programlederne Piers Morgan og Susanna Reid hos 'Good Morning Britain'. Foto: Ken McKay/ITV/REX
annonse
annonse

Britiske myndigheter frykter at mannen som sloss med terrorister på London Bridge og jaget dem vekk kan bli «høyreekstrem».

En mann som ble hyllet som en helt i 2017 for å ha overmannet og jaget vekk terrorister på London Bridge i 2017 er blitt tvunget til å delta i et «deradikaliseringsprogram», fordi det fryktes at han kan bli ekstremist. Det rapporterer the Sun. 

Den 49 år gamle Roy Larner ble i 2017 kjent som «Løven på London Bridge», etter at tre jihadister i en varebil kjørte inn i en folkemengde på broen, og beveget seg fra bygning til bygning, og drepte syv mennesker. Etterhvert kom de til the Black and Blue pub der Larner drakk med noen venner. 

annonse

– De hadde disse lange knivene, og begynte å skrike om Allah. Så var det «islam, islam, islam. Som en idiot skrek jeg tilbake til dem. Jeg tok noen få skritt fremover og sa «faen ta dere, jeg er Millwall», forteller Larner, og refererer til sitt favorittfotballlag.

Les også: Storbritannia: Mennene voldtok småjenter – ti år senere er de fortsatt ikke utvist

Hyllet som helt

Han sloss med terroristene med sine bare hender, og ble utsatt for flere alvorlige knivskader over hele kroppen. Dette sørget for at andre på stedet kunne flykte. 

annonse

BBC kalte mannen en helt, og i det britiske folk skal det ha blitt reist krav om at han burde ha mottatt utmerkelsen Georgekorset for sin heltedåd.

Terrorliste

Larner er nå blitt registrert på en terrorliste i samband med Storbritannias antiterror-program «Prevent», fordi myndighetene frykter at han kan bli en antiislamsk «ekstremist» etter det han opplevde. 

– De behandler meg som en terrorist, men jeg er ikke politisk i det hele tatt, forteller Larner.

The Sun rapporterer at han angivelig ble lagt til på terrorlisten, fordi «høyreekstremister» skal ha kontaktet ham etter hans heroiske innsats mot terroristene. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon