Foto: REX Fra venstre øverst: Mohammed Amin, Abdul Rauf, Abdul Qayyum and Abdul Aziz, Fra venstre nederst: Hamid Safi, Mohammed Sajid, Adil Khan and Kabeer Hassan
annonse
annonse

Ofre for grooming-skandalen i Rochdale sviktes nok en gang, etter at fire «asiater» fortsatt ikke er utvist, ti år etter de grusomme overgrepene.

Shabir Ahmed (66), Qari Abdul Rauf (50), Abdul Aziz (48) og Adil Khan (49) ble i 2012 dømt for en rekke alvorlige seksuelle overgrep mot jenter i alderen 12 år og oppover. Siden disse fire har dobbelt statsborgerskap (Pakistan og Storbritannia) var det fullt mulig å utvise disse fire.

Til tross for de grove forbrytelsene er ingen av de fire utvist, mer enn ti år etter overgrepene. Ahmed, som var kjent som «Daddy», soner fortsatt en dom på 22 år. Men Aziz skal ha blitt sett på frifot i Rochdale, og Khan oppholder seg på et ukjent sted.

annonse

Skremmende for ofrene

En av ofrene for de brutale voldtektene skal ha blitt så redd at hun tisset i buksa da hun møtte en av overgriperne på gaten, skriver The Sun. Et annet offer skal ha møtt sin voldtektsmann på en nattklubb nylig.

Innenriksdepartementet vil ikke si om de har planer om å utvise de dømte gjerningsmennene. En talskvinne uttaler: «Vi kommenterer rutinemessig ikke individuelle saker.»

annonse

Maggie Oliver, politikvinnen som trakk seg fra Greater Manchester Police for å kunne varsle om den mangelfulle etterforskningen av overgrepene i Rochdale, sier:

– Det overrasker meg ikke at de ikke kan komme med klare og tydelige svar nå, de er redd for hvilke reaksjoner det vil skape. Men sannheten vil komme frem til slutt. Den prosessen disse jentene har vært gjennom gir dem minimal grunn til å forvente noe fra autoritetene.

Les også: Muslimsk «grooming gang» fikk 11 millioner skattekroner for å forhindre utvisning

Møter sine voldtektsmenn på gaten

Avtroppende statsminister Theresa May sa i 2016 at det ville være et «positivt bidrag til offentligheten» hvis disse mennene mistet retten til å oppholde seg i Storbritannia. Alle fire mennene har blitt fradømt retten til å oppholde seg i landet.

Men fortsatt møter ofrene sine voldtektsmenn på gater og nattklubber.

annonse

Billy Howart er grunnleder av Parents Against Grooming UK i Rochdale. Han er ikke fornøyd:

– Vi forlanger en forklaring på hvorfor de ikke har blitt deportert. Det var et av løftene vi fikk, at disse mennene skulle fjernes fra landet slik at vi slapp å se dem igjen. Folk blir svært sinte, særlig de som bor i samme gate som dem.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon