Foto:Skjermdump hentet fra Samhällsnytt.

Medlemmer i en pedofilring i Rochdale i Stortbritannia har fått over 11 millioner kroner i rettshjelp, for å forhindre at de utvises fra landet. 

annonse

Voldtektsmennene Shabir Ahmed (65), Abdul Aziz (42), Adil Khan (43) og Qari Abdul Rauf (44) mener at forsøkene på å frata dem deres statsborgerskap for å kunne utvise dem bryter mot deres menneskerettigheter. Det rapporterer the Sun. 

De er blitt bevilget offentlige bidrag for å ha gått til rettslige skritt. Ahmed, som fikk jentene han voldtok til å kalle ham «pappa», har fra fengselet fått lov til å klage saken inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen (EMK).

Konspirasjonsteori

Ahmed, som ble idømt 22 års fengselsstraff for grusomhetene han ble funnet skyldig i, har hevdet at dommen mot ham er en konspirasjon fra politiets og jurymedlemmenes side for å svartmale muslimer. Han fikk ikke medhold. 

De fire pedofile voldtektsmennenes taktikk er blitt beskrevet av dommer Bernard McCloskey, en av Storbritannias mest prominente dommer i innvandringsspørsmål, som en «svekkelse av rettsstaten». 

Les også: Muslimsk voldtektsmann tilbudt foreldrerett til sitt offers barn

Fikk millioner i rettshjelp

I august i fjor ble det klart at Aziz, Khan og Rauf fikk heller ikke medhold i sine saker, da en dommer besluttet å frata dem deres statsborgerskap. Men, de har samme med Ahmed tatt imot om lag en million britiske pund i rettshjelp, noe som motsvarer godt over 11 millioner norske kroner.

– Deres lovbrudd var avskyelige. De skulle ikke fått noen av de pengene. De går uten tvil rett ned i lommene på deres menneskerettsadvokater, sier parlamentsrepresentanten David Davies fra Det konservative partiet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.