Gudmund Hernes. Foto: Wikimedia.
annonse
annonse

Hvorfor er det akseptabelt at Gudmund Hernes mobber? Og hva er hans agenda?

I flere tiår har vi hatt kampanjer mot mobbing og rasisme. Man har for eksempel kjørt store kampanjer i skolesystemet der man lærer barn at mobbing ikke er greit.

Er det ikke derfor litt merkelig at en tidligere utdanningsminister, som bikker 80 år, hånler og mobber på Twitter?

annonse

Gudmund Hernes skjuler ikke hvem han elsker å mobbe. Tidligere har han gjort narr av hudfargen til Trump, uten at den etablerte pressen i Norge har reagert.

Nå har den godt voksne pensjonisten utpekt seg et nytt mobbeoffer. Denne gang er det Trumps datter Ivanka som henges ut.

– Til alle Twitter-venner: Dere bare MÅ gå inn på #unwantedivanka! Nok å le av for hele ferien, skriver 78-åringen og vedlegger et mobbebilde av Ivanka.

annonse

– Verdens største linselus

Hashtaggen #unwantedivanka er en mobbekampanje på Twitter rettet mot Trumps datter, etter hennes deltagelse på G-20 møtet i Japan.

Hernes synes mobbekampanjen er hysterisk morsom, fordi hetsen rettes mot en av hans meningsmotstandere, og da er mobbing tydeligvis lov.

Det hjelper også at Ivanka er blond og hvit. Hadde hun vært «minoritetskvinne», ville nok ikke den etablerte norske pressen vært like snille med 78-åringen, som er mest kjent for å ha ødelagt mange skolebarn med sin 94-reform.

Her er flere mobbe-meldinger, der han blant annet påstår at «nettet slår tilbake mot verdens største linselus»:

annonse

Suspekt oppførsel 

Det som er oppsiktsvekkende er at Hernes kan hetse hvem han vil uten motstand.

Hvorfor er det slik at folk som Hernes, en 78 år gammel mann, kan drive mobbekampanjer på sine siste år uten at pressen bryr seg? Hvorfor blir de beskyttet?

Er det normalt at eldre menn på snart 80 år mobber andre på Twitter? Kjenner du noen i ditt liv? Jeg tviler.

Det som er sikkert er at mobbere som Hernes, og hans likesinnede, ikke er kristne eller har et ønske om å bevare sunne, normale og fine norske verdier. Denne mannen tror på noe helt annet. Noe mørkt og dystert.

Det er trist at han fikk ødelegge skolesystemet da han var utdanningsminister. Det er enda mer trist at han nå i en alder av 78 år mobber andre på Twitter. Og han mobber ikke hvem som helst, det er en kvinne han mobber. Feminisme gjelder tydeligvis ikke så lenge personen ikke har de rette meningene.

Jeg ønsker ikke spekulere hvorfor Hernes holder på som han gjør. Alle som ikke er lettpåvirkelige, og som klarer å tenke selv, vil se at dette er unormal og suspekt oppførsel fra en eldre mann.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon