Stephen Yaxley-Lennon, AKA Tommy Robinson. (Foto av Tolga AKMEN / AFP)
annonse
annonse

Retten fant fredag ettermiddag at Tommy Robinsons handlinger utenfor rettslokalet i Leeds var så alvorlige at han må i fengsel igjen. Dommen vil bli annonsert 11. juli, sammen med en detaljert liste over årsaker til dommen. Han risikerer opptil to år i fengsel.

For å ha brutt rapporteringsrestriksjoner.

For å ha filmet tiltalte på vei inn i et rettslokale.

annonse

For å aggressivt ha konfrontert de tiltalte.

Les også: Mahmud kastet milkshake på Tommy Robinson, nå vil han forsone seg

Det er en vits. Hele rettsaken er en farse fra ende til annen. I retten viste Tommy Robinsons advokat en film som viste at BBC konfronterte Tommy Robinson på samme måte som han selv visstnok har konfrontert tiltalte på vei inn i rettslokalet. Bare virkelig aggressivt. De sto også fysisk i veien for ham.

Det er en lov for Tommy og andre dissidenter. Og en lov for etablissementet. Det er så transparent at alle som vil kan se det.

annonse

Tommy Robinson har vist frem urett staten har gjort mot sitt eget folk. Groomingskandalene der politiet ba sine egne se en annen vei. Nå må han ties ihjel og skremmes. 

Men Tommy Robinson kan ikke ties ihjel og skremmes. Det ligger ikke i hans natur. Han vil fortsette å skrive, tenke, jobbe, rapportere. Helt til han dør.

Jeg tror ikke de to dommerne vet hva de gjør. De må forstå at det hele er et avtalt spill. En farse. Men jeg tror de lever i en eliteboble, der de ikke klarer å forutse hvilke reaksjoner dette vil tenne i deler av folket. Selv om Storbritannia er blitt et Orwellsk, angiversk samfunn, så finnes det friere land i verden som ikke lar seg skremme. Som har journalister som vil dele sannheten med folket.

Storbritannia er ikke en rettsstat. Den åndelige sløvheten kan koste dem mer enn de forstår. Man må spørre seg: Hvorfor gjør de dette mot seg selv?

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon