Oslo 20190204. Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det går dårlig for Filter Media. Til tross for økt omsetning gikk medieselskapet nok en gang med et stort underskudd i fjor. 

annonse

Det fremgår av ferske regnskapstall at Filter Media, som er driftsselskapet til Filter Nyheter, Filter Film og Filter Partner, i 2018 gikk med et underskudd på 2,6 millioner kroner. Dette rapporterer Medier24. Resultatet er noe dårligere enn året før, da selskapet hadde 2,3 millioner i minus på bunnlinjen. 

Dette skjer til tross at omsetningen nesten er doblet, fra 5,2 millioner til 9,3 millioner. Parallelt med økningen i inntekter har nemlig kostnadene skutt i været.

Les også: Resett gikk med underskudd i 2018, men pilene peker opp

Sier seg likevel fornøyd

Likevel sier mediegründer Even Aas-Eng til Medier24 at de er fornøyde med fjoråret.

– Vi er veldig godt fornøyde med 2018 for Filter Media. Årsaken til det er den enorme veksten på inntektssiden. Det er aldri gøy å tape penger, men vi investerer i medievirksomheten. Tapet plager oss ikke, men vi skulle gjerne ha vært i pluss, Aas-Eng. 

– Så lenge omsetningen øker i den grad vi ønsker, så kommer vi til å holde frem med å inverstere penger. Vi mener vi har knekt koden ved å ha en forretningsmodell som gir journalistikken gratis og tilgjengelig, samtidig som den gir en farbar økonomi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.