En norsk familie var involvert i en ulykke mellom en personbil og et tog i Danmark lørdag. Far og sønn omkom, mens to andre i bilen er innlagt på sykehus.
Det var totalt to voksne og to barn i bilen, opplyser Østjyllands politi i en pressemelding.
De andre personene er utenfor livsfare, men er innlagt på sykehus.
– De er skadd, men ikke alvorlig, sier politiinspektør Brian Voss Olsen til NTB.
Ifølge lokalavisen Aarhus dreier dette seg om mor og datter.
Årsaken til ulykken er ikke kjent. Blinkende lys og klokker ved overgangen skal varsle bilister før toget kommer. Teknikere jobbet lørdag ettermiddag med å undersøke om dette systemet virket.
Det er det ikke noen bom ved baneovergangen, men Banedanmark, som drifter jernbanenettet i Danmark, jobber med å installere et bomsystem ved overgangen, ifølge TV 2 Østjylland.
– Overgangen er sikker. Det er ikke uvanlig at det ikke er bomanlegg. Vi skal nå finne ut av om lysanlegget har fungert, sier direktør Michael Borre for Aarhus Letbane.
Bilder fra ulykkesstedet viser at bilen ligger på siden på toglinjen, flere meter fra veien.
Strekningen der ulykken skjedde åpnet i slutten av april.
Politiinspektøren sier at ulykken blir etterforsket, og at det lørdag ettermiddag gjøres undersøkelser av havarikommisjonen, som er standard ved en slik ulykke.
Ingen passasjerer på toget kom til skade, ifølge politiet.
Politidistriktet hvor personene involvert i ulykken er hjemmehørende, bekrefter overfor NTB at de pårørende er varslet.
Ane Lunde i Utenriksdepartementet skriver i en SMS til NTB at UD er kjent med at to norske borgere er omkommet i Danmark.
Det var 11-tiden politiet fikk melding om at en personbil og et tog på lettbanen hadde kollidert i Trustrup i Norddjurs kommune på Midtjylland. Trustrup ligger 13 kilometer sørvest for Grenaa som er endestasjon på lettbanestrekningen, som går fra Aarhus til Grenaa.
Dansk lettbane kan sammenlignes med bybanen i Bergen, og er en sporvei som i stor grad kjører atskilt fra annen trafikk.
Politiinspektør Voss Olsen beskriver området der ulykken skjedde som «ute på landet» og med liten trafikk.