Afghansk sikkerhetspersonell kommer til stedet for et bilbombeangrep som målrettet en etterretningsenhet i Ghazni den 7. juli 2019. - En Taliban-bilbomb i ... Kreditt: AFP
annonse
annonse

Et selvmordsangrep mot et afghansk etterretningssenter tok søndag livet av minst fem personer og såret over 90. Mange av ofrene var skoleelever.

Angrepet ble gjennomført samme dag som en stor afghansk fredskonferanse starter i Doha i Qatar. En rekke afghanske politikere og Taliban deltar på den to dager lange konferansen.

Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet, som skjedde i byen Ghazni sentralt i landet. Byen ligger på veien mellom hovedstaden Kabul og Kandahar. Angrepet var rettet mot et etterretningssenter, men mange av ofrene gikk på en skole like ved.

annonse

Ifølge en talsmann for Taliban ble flere titall etterretningsfolk drept og såret. Lokale myndigheter oppgir at seks personer ble drept, hvorav fire var sivile og to tilhørte militæret.

Minst 96 andre, deriblant ni medlemmer av sikkerhetsstyrkene og 43 barn, ble såret i bombeangrepet, opplyser kontoret til provinsens guvernør. Antall sårede kan imidlertid være enda høyere ettersom de er brakt til flere forskjellige sykehus.

Nesten hver eneste dag blir det meldt om Taliban-angrep i Afghanistan. Gruppa har de siste årene tatt kontroll over store områder i de afghanske distriktene, noe som ifølge eksperter gir gruppa gode forhandlingskort under forsøket på å få i stand en fredsavtale med regjeringen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon