PureOrganic oppfordret folk til å gjøre en god gjerning, men ble møtt med hets og hat.
annonse
annonse

Den lille nettbutikken PureOrganic.no, som har annonsert hos Resett den siste uken, må mest sannsynlig legge ned etter sabotasje fra venstreaktivister.

Det startet veldig bra for PureOrganic. Da de annonserte for salg av hudpleieproduktet Avril forrige mandag, kom det inn mange bestillinger på kort tid. Så mange at flere av produktene ble utsolgt.

– Allerede tidlig mandag morgenen hadde vi mye høyere aktivitet enn noen gang tidligere, inne på nettbutikken. Så begynte ordrene å tikke inn. Det var så utrolig moro! Det var herreproduktet barberingskrem som var vist i annonsen, og som de fleste bestilte. En bestillte til og med fire!

annonse

– Tidligere er det stort sett bare kvinner som har lagt igjen bestillinger, men nå var også mennene kommet på banen. Allerede første dagen gikk vi tomt, sier PureOrganic til Resett.

«Økologiske rasister»

Men så startet marerittet.

Det lille enkeltmannsforetaket ble hengt ut på twitter av de samme aktivistene som har sabotert for Resett de siste månedene. Kvinnen som driver nettbutikken ble hengt ut med fullt navn i en tråd på Twitter som ble startet av brukeren «MariannE».

annonse

– Synd at PureOrganic bevisst velger å støtte den rasistiske nettbloggen, skrev Marianne før den stygge hetsen raste inn i kommentarfeltet til den selverklærte sosialisten.

Blant annet ble nettbutikkens eier kalt en økologisk rasist.

– Bare økologiske rasister i våre gater, skrev Eirik Berge, som jobber som lærer i Grorruddalen.

En annen mann, som jobber som sokneprest, klaget på at han ikke hadde klart å få de boikottet.

annonse

– Disse får jeg ikke boikottet, skrev sokneprest Anders Helset Eriksen.

Har kontaktet advokat

Etter twitter-hetsen fikk hudpleieproduktet Avril klager fra en sabotør via epost.

Mannen skrev at PureOrganic hadde lagt ut en annonse med ett av deres produkter på en «islamfiendtlig blogg».

Avril tok deretter kontakt med PureOrganic og ba de fjerne annonsen i Resett, som viste bilde av deres produkter. Sabotasjen har ført til at butikken nå står i fare for å bli nedlagt.

– En særdeles pågående aktivist har kontaktet meg gjentatte ganger, og tatt kontakt med vår eneste leverandør og skrevet blant annet at PureOrganic annonserer merkevaren deres på en ytre høyre blogg.

– Det er for tidlig å si ennå om denne leverandøren fortsatt ønsker et samarbeid med oss. Ønsker de ikke det, er det kroken på døra for PureOrganic. Vi har tatt kontakt med advokat for å få hjelp til å løse denne situasjonen, sier PureOrganic til Resett.

Les også: Annonsør trekker reklamer etter trusler fra Dagbladet-kommentator

Roser Resetts lesere

Nettbutikken sier at alle bestillingene og tilbakemeldingene fra Resetts lesere har vært en enorm hjelp i en vanskelig situasjon.

I en epost takker eieren Resett for støtten og håper også andre tar et standpunkt og annonser i nettavisen for å stå opp for ytringsfriheten.

– Jeg annonserte i bunn og grunn ikke for å oppnå salg, men for å være en støttespiller, og håper at flere igjen vil våge å annonsere.

– Jeg har bitt meg merke i at det er mange der ute som tror de har monopol på hva som er sannheten om hva som definerer en god person og hva som ikke er en god person. De som strever etter patent på definisjon godhet, jobber hardt for å innskrenke ytringsfriheten. Det er noe jeg virkelig har fått kjenne på de dagene jeg annonserte på resett, sier kvinnen til Resett.

Du kan støtte PureOrganic ved å besøke deres nettside og bestille produkter.

PureOrganic ønsker også kontakt med andre som har opplevd å blitt hetset etter å ha annonsert i Resett, ettersom de nå kobler inn advokat og vurderer å ta saken for retten Kontakt: [email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon