Elsker å skade Resett: Dagladets Christopher Pahle driver annonsesabotasje mot Resett på twitter. Foto: Skjermbilde NRKs debatt om Resett.
annonse
annonse

Raddison gir etter for press etter at en TV-anmelder i Dagbladet kontaktet hotellkjeden og truet med boikott hvis de ikke fjernet reklamer i Resett.

Christopher Pahle, som bidrar til å anmelde TV-programmer i Dagbladet, har fått viljen sin etter at han tok kontakt med Raddison på Twitter foribindelse med en Resett-annonse.

– Hei Radisson Hotel, deres annonser vises i den høyreekstreme bloggen Resett, en nettside dedikert til islamofobi, hat og personlige angrep på deres kritikere, som er ment for oppildne deres lesere til aggressiv oppførsel. Er dere klar over dette?

annonse

– Jeg nekter å legge igjen penger på noen av deres hoteller så lenge dere har reklamer der, skrev Pahle i en melding til Raddison på Twitter.

Les også: Møt folkene som ønsker å kneble Resett

annonse

Elsker å skade Resett

Flere kastet seg på Pahles trusler og skrev at de aldri mer ville bruke hotellet hvis de ikke fjernet annonsene.

Resett ble først godkjent som annonsepartner hos Raddison etter et par ukers ventetid. Men etter at boikott-truslene spredte seg på twitter har de gjort helomvending og avsluttet kundeforholdet.

Pahle, som bruker store deler av arbeidsdagen på å ta skjermbilder av det som skrives i Resett, har tidligere frydet seg over at nettavisen taper penger på annonsesabotasjen fremårsaket av han selv.

– Poenget mitt er egentlig at det finnes et lyspunkt her. For i saken står det nemlig også at det vi driver med skader dem økonomisk. Mye. Det er musikk i mine ører, skrev han da Resett informerte om økonomisk tap som følge av sabotasjen.

Les også: Ungdomsskolelærer vil utpeke Resett som medskyldig ved neste terrorangrep

annonse

Lurås er ikke overrasket

At Resett taper penger på aktivistenes kampanje hersker det ingen tvil om.

Tidligere i år ble nettavisen ekskludert som kunde fra Google Adsense, og i forrige måned valgte annonseplattformen TradeTracker å gjøre det samme etter press fra sabotører på Twitter.

Redaktør Helge Lurås har tidligere uttalt at han ikke er overrasket over kampanjen som føres mot Resett på sosiale medier, men hyller samtidig egne lesere for å bidra med donasjoner og tegning av medlemsskap.

– Det eneste som kan redde oss de neste årene er lesernes givervilje. De har virkelig trått til de siste to måneder, både gjennom å tegne medlemskap og ved å gi donasjoner, sa Lurås etter en annonse-sabotasje tidligere i år.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon