annonse
annonse

NB: I en tidligere utgave av denne artikkelen ble en tweet fra Tarjei S. Svensen omtalt. Vi ser at vi ikke hadde grunnlag for å omtale ytringen hans i den form dette ble publisert. Resett beklager. 

Resett blir sabotert, og sabotasjen gjør at Resett taper penger. 

Helt siden oppstarten har noen personer i sosiale medier vært sterke motstandere av Resett. De omtaler oss som nazister og rasister, og stemplingen har ført til at mange uvitende tror på påstandene.

annonse

Blant de som er aktive i sabotasjen finner vi forskere, journalister, lærere og ikke minst politikere. Mange jobber for staten, og får sin lønn fra norske skattebetalere. Skattebetalere som leser og liker nettavisen Resett.

Når man blir stemplet som rasist og nazist, har sabotørene vunnet frem. De har klart å skremme vekk potensielle lesere, annonsører og aksjonærer.

For det er mange som skygger unna når man kommer med slike påstander, og det vet de som driver med kampanjer mot Resett. Og de tyr gjerne til Twitter, andre sender eposter og ringer på telefon.

annonse

Derfor er det på sin plass å finne ut av hva disse sabotørene vil, og hva de egentlig mener. Hvem er de? Under følger en oversikt over et lite utvalg av personer som bedriver sabotasje mot Resett.

1. Øivind Bergh
Bergh har helt siden oppstarten tvitret i sinne mot Resett. Han er en norsk biolog og havforsker. Han er ansatt som forsker ved Havforskningsinstituttet, og har vært programleder og leder av instituttets fiskehelsegruppe. Han har også en bistilling som professor II i fiskebakteriologi ved Universitetet i Bergen siden 2005.

Bergh ble landskjent da han angrep Knut Oddekalv med varm kaffe under et TV 2-intervju. Forskeren mente Oddekalv var en nazist, og klarte ikke fullføre intervjuet uten å gå til fysisk angrep på sin meningsmotstander.

Bergh omtaler seg selv som en marxist og en globalist, og har vært aktiv i å sabotere for Resett gjennom lang tid. Han har kontaktet annonsører, og påstått at Resett er et rasistisk nettsted. Han har vunnet frem i sin sabotering ved flere anledninger.

2. «Einar»
Ingen vet hvem Einar er på Twitter, men han er populær blant mange journalister og politikere. Blant annet har TV 2-journalist Fredrik Græsvik delt mange av hans anti-Resett-meldinger på sin egen profil.

Einar er veldig aktiv. Han går etter alle som får annonser vist i Resett, og påstår også at vi er rasistiske. Dessverre har han vunnet frem ved flere anledninger, ettersom annonsører har trukket seg som følge av hans kampanjer.

Etter at annonsørene trekker seg, er det vanlig at han skryter av sabotasjen.

annonse

 

3. Sveinung Rotevatn
Statssekretær Sveinung Rotevatn fra Venstre var den som tok saboteringen av Resett til nye høyder, da han i påsken kontaktet annonsører og indirekte oppfordret til å boikotte Resett. Sabotasjen førte naturlig nok til store overskrifter i pressen, og ble også gjenstand for debatt i NRK.

Rotevatn har aldri beklaget at han med vilje saboterte for Resett, og oppildnet andre til å drive annonsesaboterasje. I stedet gikk han til angrep på Resetts journalister, fordi han mener å ikke ha hatt mulighet for å kommentere egne anti-Resett-meldinger, skrevet i full åpenhet til hele verden.

4. Maren Østbø
Har skrevet for Stavanger Aftenblad, og oppgir at hun er journalist på egen profil. Hun kontaktet tidsskriftet «Vi Over 60». og oppfordret dem om å fjerne reklamer vist hos Resett.

Hun fikk viljen sin kort tid senere, da magasinet ekskluderte Resett som visningssted for deres annonser.

Om seg selv skriver hun: «Feministen jeg alltid har vært, har hatt en liten identitetskrise i det siste. Det viser seg at idealistisk feminisme, når den møter den virkelige verden, får seg en knekk og to. Møter noen utfordringer. Blir stilt til veggs opptil flere ganger. Særlig der man kanskje minst venter det.»

5. Christopher Phale
Frilansjournalist i Dagbladet og ble hentet inn som «ekspert» for å analysere Resett i et debatt-program på NRK. Dagbladet-journalisten driver aktiv sabotaje mot alle som annonserer i Resett. Han bruker arbeidsdagen sin på å harselere og drite ut alle som leser Resett, blant annet med ufine kommentarer på sosiale medier.

Pahle er venner med mange kjente politikere og journalister, som ofte deler hans anti-Resett-meldinger på Twitter.

annonse

Han har ved flere anledninger stemplet Resett som rasistisk. Pahle kontaktet Talkmore med oppfordring om at de burde fjerne sine annonser fra Resett.

 

 

– Kloakkrotter

Dette er kun noen få av mange personer som driver kampanjer mot Resett i sosiale medier.

Det finnes utallige kommentarer fra kjente personligheter som Fredrik Græsvik, Eivind Trædal, Lars Gule med flere. som har stemplet Resett som rasistisk og fascistisk.

Maktpersonenes ufine kommentarer om Resett har ført til at blant andre lærere, politikere og advokater har fremmet hatytringer.

Kjendisadvokat Jon-Wessel Aas har kalt Resetts lesere for kloakkrotter. Stortingsrepresentater for Høyre har kalt Resett for kloakk.

Tillitsvalgte i Venstre har hetset redaksjonssjef Lars Akerhaug, og kalt ham et stinkende kloakkrør og en søppeldunk.

En lærer som har ansvar for å utdanne barn i Norge, har uttalt at Resett er medskyldig når det skjer et terrorangrep i fremtiden.

Listen over hatefulle meldinger mot Resett er lang og brutal. Likevel får det ingen konsekvenser. Ingen får spørsmål fra den etablerte pressen.

Den nye normen er at man kan hate, så lenge hatet rettes mot «de riktige personene».

Resett-metoden?

Vi er ikke ute etter å henge ut enkeltpersoner eller selskaper i Norge. Men det er nødvendig å opplyse våre lesere om hvor mye dette skader oss økonomisk. Å bli utsatt for kampanjer og annonse-sabotasje, gjør at vi taper penger. Å bli stemplet som rasistiske, gjør at vi mister potensielle lesere.

Noen kaller våre opplysningsartikler for «Resett-metoden». At vi bevisst går etter personer for å skremme dem til taushet. Det er absolutt ikke riktig. Vi får ikke pressestøtte, så vi er avhengig av lesere og annonser. Når det drives målrettede kampanjer mot oss, som sverter oss økonomisk, så må vi opplyse om dette. For med disse kampanjene, blir vi også tvunget til å be dere lesere om å hjelpe oss økonomisk. Og dere fortjener å vite grunnen.

Ta for eksempel Antirasistisk Senter med Rune Berglund Steen i spissen. På sitt statsfinansierte nettsted driver han målrettede hatkampanjer mot Resett. Med dine skattepenger sprer han løgner og kaller oss rasister. Er det Berglund Steen-metoden?

Det samme gjelder Harald Klungtveit fra Filter nyheter. Han tar skjermbilder av det som står i kommentarfeltet til Resett, og henger ut leserne som rasister på sin egen Twitter-profil. Er det Filter-metoden? Tydeligvis, hvis vi skal følge de Resett-motstandernes logikk.

Taktikken til sabotørene på Twitter er vellykket, og det gjør at vi er avhengige av støtte og bidrag fra våre lesere.

Støtte

Du kan hjelpe oss økonomisk på flere måter. Enten ved å tegne et av våre abonnementer som du finner her. De gir også tilgang til artikler og podkaster bak betalingsmur.

Eller ved å legge inn trekk gjennom Paypal eller betalingskort, som du finner her.

Du kan også sende Vipps på konto 124526 eller fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

 

Til slutt legger vi ved noen Twitter-meldinger som viser hvor målrettet kampanjen mot Resett på Twitter er. Og nei, det er ikke bare venstresiden, også stortingsrepresentanter fra Høyre bidrar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon