Journalist Maren Østbø liker ikke at Resett har fått tilbake annonser. Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

En tidligere arbeiderpartirepresentant i Sola skryter på Twitter etter at hun fikk en annonsør til å trekke sine annonser fra Resett.

De siste dagene er det blitt vist flere nye annonser på forsiden og i artiklene til Resett.

Avisen har fått innpass hos en ny annonseplattform, ettersom Google Adsense blokkerte alle annonser og stengte Resett ute etter regelbrudd i forrige måned.

annonse

Les også: Statssekretær Sveinung Rotevatn (V) ber annonsør fjerne reklamer i Resett

Dessverre tok det ikke lang tid før sabotørene på Twitter begynte å kontakte selskaper som annonserer i Resett.

Journalist tar opp kampen

Tidligere har også visse politikere deltatt i annonsesabotasjen mot Resett. Denne gangen er det et Arbeiderpartimedlem og blogger som tar opp kampen.

annonse

Maren Østbø, som etter egne utsagn har skrevet for Stavanger Aftenblad og vært «fast medlem i Laust og Fast-panelet i NRK Rogaland», skrøt på Twitter at hun var ansvarlig for at magasinet «Vi over 60» fjernet sine annonser.

– Kontaktet Vi Over 60 for å høre om de ønsket å ha annonser på Resett. Det ville de ikke, og de skulle ordne opp i saken, skrev Østbø, som har oppgitt at hun er journalist på egen profil.

Om seg selv skriver hun: «Feministen jeg alltid har vært, har hatt en liten identitetskrise i det siste. Det viser seg at idealistisk feminisme, når den møter den virkelige verden, får seg en knekk og to. Møter noen utfordringer. Blir stilt til veggs opptil flere ganger. Særlig der man kanskje minst venter det.»

Les også: Lærer vil stemple Resett som medskyldig ved neste terrorangrep i Norge

annonse

– Feil målgruppe

Etter at magasinet «Vi over 60» blokkerte Resett, ble redaksjonen oppmerksomme på at også en annen aktør hadde fjernet sine annonser.

Designer-selskapet CVguru gjorde en helomvending, etter først å ha akseptert Resett som partner, og fjernet så alle sine annonser.

Selskapet lever av å designe CV-er til de som søker jobb.

– Resett er feil målgruppe, lyder beskjeden fra daglig leder Simen Gundersen.

– Trenger hjelp

Redaktør Helge Lurås sier han ikke er overrasket over at kampanjen rettet mot Resett fortsetter.

– Folk som ønsker at Resett blir borte som alternativ nyhetsformidler vet at den beste måten å ramme oss på er økonomisk. Og annonser er nettaviser viktigste inntektskilde. De har også nå erfaring med at annonsørene er feige og trekker seg ved den minste påpekning av at de annonserer på Resett.

annonse

Lurås mener at det godt kan være at flere av selskapene som trekker annonsene faktisk ledes av folk som sympatiserer med Resett, men at de simpelthen ikke tør utfordre aktivistene på venstresiden.

– Om noen år tror jeg faktisk vi vil se at noen av disse annonsørene kommer tilbake til Resett. Men det avhenger nok også av leserveksten vår. Til slutt blir det for fristende å annonse hos oss. Det er i det minste det vi håper.

Men Lurås sier at Resett nok må belage seg på å ikke ha særlig store annonseinntekter på mange år.

– Det eneste som kan redde oss de neste årene er lesernes givervilje. De har virkelig trått til de siste to måneder, både gjennom å tegne medlemskap og ved å gi donasjoner.

Lurås sier imidlertid at antallet nye medlemskap har dabbet av de siste ukene og at de foreløpig bare har nådd 43 % av målet om 5000 medlemmer.

– Men vi gir ikke opp. Erfaringsmessig kommer nye innmeldinger i bølger og vi håper flere tegner seg i ukene som kommer, sier Lurås.

Du kan tegne medlemskap her, og donasjoner kan gjøres her

Du kan også sende Vipps på konto 124526 eller fast eller engangstrekk til bankkonto 1503.94.12826.

Du kan også gi over SMS ved å sende «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon