Skjermbilde NRK.
annonse
annonse

TV-anmelder Christopher Pahle i Dagbladet fortsetter å skremme bedrifter fra å annonsere i Resett. 

Før påske ble Resett omtalt i de fleste etablerte mediene, da statssekretær Sveinung Rotevatn (V) oppfordret annonsører til å fjerne reklamer i avisen.

Flere politikere, blant annet Per-Willy Amundsen (Frp), reagerte sterkt på Rotevatns oppfordring til å kneble inntektene til en medieaktør i Norge.

annonse

– Det er særlig ille at du som statssekretær og representant for den utøvende makt i Norge opptrer sånn. I beste fall utviser du dårlig rolleforståelse. I verste fall oppfattes det som maktmisbruk, fortalte Amundsen i en NRK-debatt, og la til at Rotevatn bidrar til å stramme til ytringsfriheten.

Les også: Resett taper penger etter å ha blitt kastet ut av annonseplattformen Google Adsense

Blir tilfredstilt av sabotering

Rotevatns boikott-oppfordring førte til at vanlige folk begynte å kontakte Resett-annonsører, og siden påske har flere titalls annonsører fjernet sine reklamer etter press.

annonse

Men det som er mest oppsiktsvekkende er at en anmelder i Dagbladet har kastet seg på annonse-sabotasjen.

For et par uker siden ble TV-anmelder Christopher Pahle tilfredstilt da Talkmore avsluttet annonseforholdet med Resett, etter press fra ham, blant andre.

– Poenget mitt er egentlig at det finnes et lyspunkt her. For i saken står det nemlig også at det vi driver med skader dem økonomisk. Mye. Det er musikk i mine ører, skrev han da Resett informerte om økonomisk tap som følge av sabotasjen.

– Blogg som sprer hat

Men selv om skadefryden er stor, har ikke Dagbladet-kommentatoren gitt seg.

annonse

I en ny Twitter-melding har han kontaktet hotellkjeden Radisson, der han anklager Resett for å være en hatblogg som sprer rasisme.

– Hei Radisson Hotel, deres annonser vises i den høyreekstreme bloggen Resett, en nettside dedikert til islamofobi, hat og personlige angrep på deres kritikere, som er ment for oppildne deres lesere til aggressiv oppførsel. Er dere klar over dette? skriver den aktivistiske anmelderen.

I sitt eget kommentarfelt svarer han seg selv og truer hotellkjeden med boikott, hvis de ikke fjerner reklamene.

– Jeg nekter å legge igjen penger på noen av deres hoteller så lenge dere har reklamer der, skriver Pahle.

Dagbladet-anmelderens twitter-melding gjorde at flere andre hengte seg på trusselen mot Radisson.

– Hey Radisson. Jeg kommer til å bo hos Nordic Choice intill dere stopper annonsene. Vær så snill å frys min konto hos dere, skrev en av Pahles følgere.

annonse

Hotellkjeden Nordic Choice har som kjent boikottet fra å annonsere i Resett.

Resett har mistet annonseinntekter, vi setter enorm pris på din støtte. Klikk her for å gi en liten donasjon.

Les også: «Utskjelt» transperson angrer ikke på at hun stemplet Merete Hodne en nazist

Pahle ble innhentet av NRK som «ekspert» i debatten mot Resett, som ble sendt i april i år. Der kom han med mange påstander, blant annet at Resett driver personforfølgelse.

Resett-debatten på NRK kan du se her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon