Foto: Skjermdump.
annonse
annonse

Alle amerikanske destroyere kommer til å være utstyrt med futuristiske laservåpen allerede innen 2021.

Defensemaven melder at laservåpenet er kjent som High-Energy Laser and Integrated Optical-Dazzler with Surveillance – eller HELIOS – og er produsert av våpenfabrikanten Lockheed Martin. US Navy vil bruke laservåpensystemet for å oppnå lengre oppdagelses- og skyterekkevidde for å ta ut fiendtlige prosjektiler på en svært kostnadseffektiv måte.

HELIOS vil sannsynligvis gi amerikanerne nye taktiske fordeler innen maritim krigføring. Laserne skyter med lysets hastighet og vil gi USAs marine et nytt effektivt våpen for å skyte ned fiendtlige droner, lavtflygende fly og mindre båter.

annonse

Nye kapasiteter

Laservåpen er ikke nytt, men HELIOS kommer til å være mye mer anvendelig enn andre laserbaserte våpensystemer, som allerede er i bruk av det amerikanske forsvaret. HELIOS vil være integrert i det høyteknologiske radarsystemet Aegis, og gi USAs marine viktige nye kapasiteter i tiden fremover.

Les også: Russland tar i bruk nye ultramoderne våpen

HELIOS vil først og fremst gi amerikanske destroyere et forsprang innen defensiv maritim krigføring. USA vil kunne oppdage og skyte ned små fiendtlige prosjektiler – som missiler eller droner – fra lengre avstand enn sine rivaler.

annonse

Tilpasningsdyktig

Ifølge Journal of Directed Energy, vil styrken til HELIOS-laseren være i stand til å skaleres for å tilpasse seg bestemte trusler, som vi gi en ny dimensjon til maritime forsvarstaktikker.

– Ved å bruke proporsjonal styrke – fra ikke-dødelig til dødelig kraft – tillater HELIOS et maritimt forsvar som i større grad er tilpasset forskjellige omstendigheter, heter det.

Les også: Kinas første egenproduserte hangarskip snart operasjonelt

Installasjonen av systemet blir ansett som bare begynnelsen på bruken av høyteknologiske laservåpensystemer i USAs væpnede styrker.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon