Pernilla Franklin, som er sosionom i Bromölla kommune, utfordrer nå kommunens bønneforbud, og anmelder seg selv til arbeidsgiveren for flere ganger å ha bedt i arbeidstiden, melder SVT.
Etter at kommunen besluttet å forby bønn i arbeidstiden, kjenner hun seg tvunget til å stå opp for sin kristne tro og retten til religionsfrihet.
– Bønneforbudet er en populistisk beslutning som sender signaler om at man ikke er velkommen til Bromölla om man er aktivt troende, sier Franklin til SVT Nyheter Skåne. Hun håper kommunen ser det absurde i beslutning gjennom anmeldelsen.
Bønneforbudet ble innført i juni av Sverigedemokraterna med støtte av Kristdemokraterna og Moderaterna. Bønneforbudet utredes nå av den svenske Diskrimineringsombudsmannen.
– Jeg vil vise solidaritet med andre trosoppfatninger, sier Franklin, som antar at kommunen har hatt muslimer i tankene da beslutningen om bønneforbudet ble fattet.
Les også: Svensk forfatter: Sverige er i krig og politikerne har skylden
På sin hjemmeside skriver Akademikerforbundet SSR at arbeidstakere har rett til pauser, og praksis er minst fem minutters pause per time.
– Jeg er tillitsvalgt i SSR og har hatt kontakt med fagforeningen, som støtter meg i spørsmålet, sier Franklin.
Franklin er aktiv i det frikirkelige miljøet, og sier at hun rett som det er ber om at hun skal få mer tålmodighet, bli klokere og være bedre på på å ha barnets perspektiv i fokus. Hun tenker å fortsette å be på jobb, men forventer at arbeidsgiveren vil komme med en form for sanksjon.
Franklin opplyser at hun bare har fått positive reaksjoner fra sine kolleger, som synes det er bra hun står opp for det hun tror på.
– Det er en markering mot en politisk beslutning mange synes er opprørende, sier Franklin.