Overvekt av kvinnelige journalister er ikke noe problem, sier Oslomet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dobbelt så mange kvinner som menn søker journalistutdanningen ved Oslomet. Mangelen på minoriteter er et større problem, svarer Oslomet.

Samordna sine tall viser at kvinner drømmer langt mer enn menn om å bli journalister. Til journalistutdanningen ved universitetet Oslomet kom det i år inn 1240 søknader fra kvinner. Bare 535 menn søkte på samme utdanning. I 2018 var det 86 kvinner og 34 menn som fikk tilbud om studieplass ved journalistutdanningen i hovedstaden, skriver Klassekampen.

Ønsker større mangfold

annonse

Instituttleder Steen Steensen ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Oslomet, sier at det har vært slik de siste 30 årene. Han mener også at det ikke er noe problem så lenge man fortsatt har en 70/30-fordeling.

Les også: Nesten halvparten av norske journalister vil stemme SV, Rødt eller MDG

– Så lenge vi har 70/30-fordeling ved studiestart, er det ikke noe problem. Vi ønsker alltid større mangfold, men da er det et større problem at vi ikke har flere studenter med minoritetsbakgrunn, enn at kjønnsbalansen er litt skeiv, sier Steensen.

Merker kjønnsfordelingen godt

annonse

Olav Hypher, organisasjonsdirektør i NRK, sier at de merker den økte interessen fra kvinner godt.

– Det er ingen sentralisert prosess, men vi har en langsiktig strategi hvor både kjønnsbalanse og mangfold er viktig. Samtidig rekrutterer vi i dag de vi tenker er de beste kandidatene og de som møter det behovet vi har, sier Hypher.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon