Bjønnulv Evenrud fra Folk er Folk ble kåret til Årets nordmann i 2012 av magasinet Ny Tid, her ved redaktør Dag Herbjørnsrud Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Bjønnulv Evenrud overrasket stort under et seminar i regi av Ytringsfrihetsforbundet (YFO) 13. juni.

Under slagordet tigging er også ytringsfrihet tok Evenrud et oppgjør med de stadige angrepene på ytringsfriheten, aktualisert ved annonseboikotten av Resett og utestengelsen av bl.a. Alliansen og Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI) fra Arendalsuka. Evenrud lovte at han i protest ville annonsere på Resett og gi plass til de utestengte i neste nummer av Folk Er Folk.

Les også: Arendalsuka gjør en flau helomvending, akkurat som forventet

annonse

Undertegnede deltok i panelet, og opplevde situasjonen som nesten rørende. Evenrud må ha visst at et flertall av våre lesere neppe støtter hans arbeid og virke for romfolket. Men ytringsfriheten var viktigere.

Evenrud tok et prinsippielt valg i en tid hvor prinsipper bare er et ord, gjemt bort i ordboka et sted mellom piss og pyton. Nå er nummeret ute og reaksjonene lot selvsagt ikke vente på seg. Evenrud sa eksplisitt at det ikke handlet om å støtte meninger eller innhold hos hverken Resett eller Alliansen:

«Hver av de fire organisasjonene som i år er nektet på Arendalsuka har fått tilbud om 3000 tegn med mellomrom i Folk Er Folk. Ikke fordi vi er enige i hva organisasjonene står for, men fordi vi tar stilling mot de stadig mer hyppige og omfattende sensurtiltakene i samfunnet vårt.»

annonse

«Nøytrale» NTB skriver en svært vridd sak hvor Alliansens leder Hans Jørgen Lysglimt Johansen uten argumentasjon kalles holocaustfornekter, det snakkes om «hatefulle ytringer» uten at noen eksempler gis. Resett slipper forøvrig billig unna, NTB nøyer med å kalle oss «omstridt nettavis». En helt grei beskrivelse.

I NTB-meldingen linkes det til en artikkel i Vårt Land, skrevet av Kenneth Haug, som har intervjuet konspirasjonsteorieksperten John Færseth. Her tas hanskene av og resultatet er skandaløst.

Kan de ikke lese?

«Gatemagasinet Folk Er Folk, som selges av romfolk i Oslo, stiller spørsmål ved Holocaust i sitt nyeste nummer. – Grotesk, sier konspirasjonsteoriekspert.»

Slik innledes artikkelen, og umiddelbart under kommer sitatet fra lederen i Folk Er Folk som har skapt reaksjoner:

«Vi minner om at mens dødstallene i Auschwitz i det stille er blitt kraftig nedjustert, og at jakten på styringsdokumentene for holocaust er avlyst, så blir historikerne som har drevet fram slike faktabaserte justeringer av det historiske narrativet utsatt for straffeforfølgelse i de fleste europeiske land.»

annonse

Så følger kommentaren til konspirasjonsteorieksperten Færseth:

– Når han sier at tallene på drepte under Holocaust er nedjustert på grunn av forskning, er man godt over i holocaustrevisjonisme, som er en fin måte å si holocaustfornektelse, sier John Færseth.

– Det er bare tull å si at tallene på drepte justeres ned. Tvert imot har de blitt justert opp i takt med nyere forskning på massakrene som fant sted i Russland, Ukraina og Hviterussland under den tyske okkupasjonen.

Færseth mener Evenrud utnytter romfolket og skyver en svak gruppe foran seg, og sammenligner det hele med det såkalte det såkalte Bumfight-fenomenet i USA, hvor uteliggere ble betalt for bl.a. å slåss for underholdningens skyld. Færseth bruker ord som «grotesk», og mener at «valget av skribenter må settes i sammenheng med budskapet i lederen». Han henviser sannsynligvis til Kari Jaquesson og Pål Steigan.

Men problemet er at Færseth skyter feil spurv med kanon. Hvis man leser det siterte avsnittet fra Folk Er Folk, så skriver Evenrud absolutt ingenting om at antallet drepte i Holocaust er nedjustert. Han peker på det ubestridelige faktum at anslaget for drepte jøder i Auschwitz er kraftig nedjustert.

Selv lærte undertegnede på skolen at 4 millioner jøder ble gasset i hjel i Auschwitz. Mens moderne anslag er at rundt 1 million jøder døde der, hvorav langt fra alle døde i gasskamrene. Resett har skrevet om denne vanskelige historien, og fikk støtte for våre anslag fra Holocaust-senteret, som neppe kan kalles «Holocaust-fornektere».

Les også: Holocaust og den vanskelige historien

Man kan si mye om Bjønnulv Evenrud. Enkelte mener hans utspill kun er en kynisk måte å oppnå oppmerksomhet på. Andre er svært kritiske til hans virke, særlig det at hans magasin Folk Er Folk stjeler markedsandeler fra =Oslo, og tar stoltheten og levebrødet fra norske narkomane.

Men Færseth angriper Evenrud på en skitten og direkte useriøs måte, ved å vri på utsagn og legge ord i munnen på ham. Det er betegnende at undertegnede, som skrev en hel artikkel om temaet på forhatte Resett, faktisk ikke ble angrepet fra noe hold, bortsett fra de som mente at jeg ikke hadde forstått at Holocaust var en stor bløff.

Jeg tror Evenrud angripes så sterkt fordi han oppfattes som forræder. Han burde jo tilhøre den andre (riktige) siden og delta i hylekoret, boikotten og scenenekten mot alle avvikende stemmer. Han burde støtte den stadige kampen for inngrep i ytringsfriheten.

John Færseth har ifølge Wikipedia en mastergrad i medievitenskap. Man skulle tro at han var i stand til å forstå og tolke en tekst.

I denne saken støtter jeg Bjønnulv Evenrud. Mitt første nummer av Folk Er Folk er lagt på handlelisten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon