President Donald Trump og kona Melania Trump. Hans administrasjon iverksetter tøffe tiltak for å bekjempe illegal immigrasjon. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske myndigheter iverksetter en storaksjon mot illegale migranter og vil samle dem i interneringsleirer, skriver New York Times.

Ifølge Homeland Security skal flere tusen familier deporteres. Det skal være påtrykk fra Donald Trump, mot protester fra immigrasjonsmyndighetene, som sørger for at aksjonen blir gjennomført. Som vanlig benytter Trump seg av Twitter, og han snakker om «millioner av illegale immigranter»:

annonse

Planene skal også innebære såkalte «indirekte utsendelser». Dette betyr betyr at innvandrere som ikke er målet for aksjonen, men som mangler bevis for gyldig oppholdstillatelse, også kan utvises hvis de pågripes samtidig som de som er målet for aksjonen.

Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, kaller aksjonen for «hjerteløs». Trump på sin side har hele sin presidentperiode kjempet for en tøffere politikk og mer drastiske inngrep for å stanse den enorme strømmen av immigranter. Nylig fikk han støtte fra selveste CNN.

Les også: Kjent CNN-kommentator: – Det smerter meg å si dette, men Trump har rett

Kampen mot innvandring var en viktig valgkampsak for Trump-kampanjen i 2016, best illustrert ved slagordet «Build that Wall» Det forventes at valgkampen foran presidentvalget i 2020 også vil bli sterkt preget av innvandringsspørsmålet.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon