President Donald Trump og kona Melania Trump. Hans administrasjon iverksetter tøffe tiltak for å bekjempe illegal immigrasjon. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix

Amerikanske myndigheter iverksetter en storaksjon mot illegale migranter og vil samle dem i interneringsleirer, skriver New York Times.

annonse

Ifølge Homeland Security skal flere tusen familier deporteres. Det skal være påtrykk fra Donald Trump, mot protester fra immigrasjonsmyndighetene, som sørger for at aksjonen blir gjennomført. Som vanlig benytter Trump seg av Twitter, og han snakker om «millioner av illegale immigranter»:

Planene skal også innebære såkalte «indirekte utsendelser». Dette betyr betyr at innvandrere som ikke er målet for aksjonen, men som mangler bevis for gyldig oppholdstillatelse, også kan utvises hvis de pågripes samtidig som de som er målet for aksjonen.

Demokratenes leder i Kongressen, Nancy Pelosi, kaller aksjonen for «hjerteløs». Trump på sin side har hele sin presidentperiode kjempet for en tøffere politikk og mer drastiske inngrep for å stanse den enorme strømmen av immigranter. Nylig fikk han støtte fra selveste CNN.

Les også: Kjent CNN-kommentator: – Det smerter meg å si dette, men Trump har rett

Kampen mot innvandring var en viktig valgkampsak for Trump-kampanjen i 2016, best illustrert ved slagordet «Build that Wall» Det forventes at valgkampen foran presidentvalget i 2020 også vil bli sterkt preget av innvandringsspørsmålet.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.