Illustrasjonsfoto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Forskere ved  Kobe University i Japan har konkludert med at kosmisk stråling og ikke menneskeskapt CO2 er den avgjørende faktoren som påvirker klimaendringene.

annonse

Dette bygger videre på og bekrefter de funn som ble gjort av finske forskere om at kosmiske partikler fra verdensrommet øker skylaget rundt jorden og dermed påvirker klimaet.

Det er ZeroHedge som skriver om den japanske studien som nettopp har blitt publisert i Science Daily. Funnet kalles for «paraply effekten», og kan få store konsekvenser for hvordan folk oppfatter årsaken til klimaforandringene. Det er altså snakk om en helt naturlig forandring.

FNs klimapanel vil ikke høre

Forskerne involvert i denne studien er mest bekymret for hvorfor disse funnene ikke er tatt med i IPCC (FNs klimapanel) sine evalueringer av hvorfor jorden opplever et langt tettere skylag nå enn før.

Les også: Tusenvis av forskere som sier det ikke finnes noen klimatrussel, blir ikke hørt

Professor Hyodo i Science Daily, sier at denne studien gir en mulighet for en ny innsikt i hvordan skyer påvirker klimaet.

– Når galaktisk kosmisk stråling øker, så øker også skyene og motsatt når strålingen minsker. Global oppvarming kan derfor komme av en motsatt paraply effekt, sier han.

Stiller spørsmål ved allmenn oppfatning

De finske forskerne konkluderte i sin rapport med at skylaget praktisk talt kontrollerer klimaet og at bare en liten del av de økte CO2-gassene i atmosfæren skyldes menneskelig påvirkning. Dette er nå altså blitt bekreftet av de japanske forskerne i Kobe.

Dette gir grunn til å stille et veldig viktig spørsmål vedrørende den allmenne oppfatning av hva som forårsaker klimaforandringene og ikke minst ved politikere og klimaorganisasjoner jorden rundt som bruker den nåværende oppfatningen til å presse frem radikale økonomiske forandringer på klodens befolkning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.