Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Facebook postet nylig regler der det fremgikk at det er ok å true med vold og drap, så lenge målet er et «farlig individ».

Den sosiale plattformen har blitt heftig kritisert, etter at det tirsdag ble kjent at selskapet godkjenner trusler om vold og drap mot «farlige individer og organisasjoner», et vidt begrep som også omfatter en rekke konservative kommentatorer, som Facebook fra før har bannlyst. Dette er blitt omtalt i flere medier, som Breitbart, samt av flere bloggere.

I en oppdatering av sine regler skrev Facebook at brukerne ikke får poste «trusler som kan lede til dødsfall (og andre former for alvorlig vold) mot ethvert mål», men la også til følgende:

annonse

– Untatt dersom målet er en organisasjon eller individ som dekkes i retningslinjene for farlige individer og organisasjoner. 

Les også: Opprettet støttemarkering for Tommy Robinson på Facebook – fikk kontoen sin deaktivert

annonse

Høyreorienterte målskiver

På Facebooks liste over «farlige individer» finner vi konservative kommentatorer som Paul Joseph Watson og provokatører som Milo Yiannopoulos.

Etter å ha blitt gjenstand for kraftig kritikk, slettet Facebook den omstridte oppdateringen i det stille. Breitbart har kontaktet plattformen for en kommentar, uten å få svar på sin forespørsel. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon