Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB scanpix

Facebook postet nylig regler der det fremgikk at det er ok å true med vold og drap, så lenge målet er et «farlig individ».

annonse

Den sosiale plattformen har blitt heftig kritisert, etter at det tirsdag ble kjent at selskapet godkjenner trusler om vold og drap mot «farlige individer og organisasjoner», et vidt begrep som også omfatter en rekke konservative kommentatorer, som Facebook fra før har bannlyst. Dette er blitt omtalt i flere medier, som Breitbart, samt av flere bloggere.

I en oppdatering av sine regler skrev Facebook at brukerne ikke får poste «trusler som kan lede til dødsfall (og andre former for alvorlig vold) mot ethvert mål», men la også til følgende:

– Untatt dersom målet er en organisasjon eller individ som dekkes i retningslinjene for farlige individer og organisasjoner. 

Les også: Opprettet støttemarkering for Tommy Robinson på Facebook – fikk kontoen sin deaktivert

Høyreorienterte målskiver

På Facebooks liste over «farlige individer» finner vi konservative kommentatorer som Paul Joseph Watson og provokatører som Milo Yiannopoulos.

Etter å ha blitt gjenstand for kraftig kritikk, slettet Facebook den omstridte oppdateringen i det stille. Breitbart har kontaktet plattformen for en kommentar, uten å få svar på sin forespørsel. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.